Nu är det dags för Beijer Hockey Games och här ska Tjeckien och Sverige göra upp i globen, och jag tror på svensk seger.

Tjeckien kommer till globen med ett något svagare lag man hade i den senaste turneringen. Stjärnor som Sedlak, Sekac, Nestrasil och Jaskin finns inte med denna gången, och där snackar vi om riktigt bra spelare, framförallt den sistnämnda som gjort 59 poäng för Dynamo Moskva i KHL på sina 53 matcher. Man kommer inte heller ha Langhamer eller Hrubec i kassen, utan man väljer att gå på Will och Furch som båda spelar i SHL. Fortfarande bra målvakter, men de är inte riktigt så samma nivå.
Med tanke på att man inte har dessa offensiva stjärnor med så lär mycket kretsa kring Tomas Hyka, Tomas Zohorna samt Hynek Zohorna, där Hyka får ses som den skickligaste spelaren offensivt.

Sverige har fått en hel del återbud då Wikstrand, Petersson, Lööv och Kempe inte kommer till spel. Jag tycker dock man har ett intressant lag då Malte Strömwall gjort det riktigt bra i Sochi denna säsong. I övrigt så är det mest spelare från SHL offensivt, och det ska bli spännande att se om Marcus Nilsson levererar även i landslaget.
Defensivt så har man Dahlbeck och Bengtsson som båda spelar i toppklubbar i den ryska ligan.
Målvaktsuppsättningen ser riktigt solid ut då man både har Lars Johansson och Magnus Hellberg i laget.

Jag tycker Sverige har den bättre truppen om man jämför lagen, och med tanke på att man spelar på hemmaplan så tror jag man vinner denna match.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip