Dags för en riktig värdemätare för både Tjeckien och Sverige då man ställs mot varandra under söndagen, och här har jag hittat ett spel.

Tjeckien klev in i turneringen mot Storbritannien där man var gigantiska favoriter. Efter 20 minuter stod det dock bara 0-0 på tavlan, och inledningen var klart trevande.
Det slutade dock till slut med en stabil 5-1 seger, och även om spelet kunde vara bättre så är nu ändå premiären avklarad.

I laget finns det riktigt hög spets i Jakub Vrana, Tomas Hertl, Roman Cervenka och David Krejci, så det finns gott av kvalitet i truppen. Visst är bredden ett frågetecken, men lagets stjärnor kan avgöra matcher på egen hand.
Nu ställs man mot klart tuffare motstånd i form av Sverige, och det gäller att man kliver upp en nivå till.
Inför VM har man dock slagit just Sverige i två raka matcher med 9-3 och 3-1, och här tycker jag att man blir något underskattade.

Sverige ställdes mot Österrike i premiären och där blev det seger med 3-1. Det var dock ingen övertygande insats och framåt visade man att det saknas en hel del spets, och nu när motståndet är tuffare så kommer defensiven sättas på prov, vilket gör att man måste vara bättre offensivt om man ska vinna.

Backsidan är riktigt stark med namn som Dahlin, Oliver Ekman-Larsson och Adam Larssons spetsen, och där är man starkare än Tjeckien.
Offensiven är dock lagets stora svaghet där man inte har någon hög spets då spelare som Bemström, Nordström och Wallmark ska leda laget, och med tanke på att motståndet håller en hög nivå så köper jag inte att man blir favoriter i matchen.

Tjeckien har spetsspelare offensivt som Sveriges defensiv kan få problem med och då det inte skiljer särskilt mycket i kvalitet så köper jag inte att Sverige blir favoriter, och jag väljer att gå på tjeckisk seger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip