Turneringens sista match ska spelas då guldet ska delas ut, och det är Tjeckien som ställs mot guldfavoriterna Kanada.

Tjeckien har tagit sig till finalen genom att först slå ut Schweiz bekvämt med 9-1 i kvartsfinalen och därefter slog man ut Sverige efter förlängning i en riktig rysare då man kvitterade med 39 sekunder kvar av ordinarie tid, något som lär ha gett rejält med självförtroende inför denna match.

I gruppen tog man även förstaplatsen före finalmotståndarna Kanada, ett lag man även besegrade i premiären med 5-2, vilket är starka papper.
Svozil, Jiricek, Spacek, Kulich och Szturc är några av spelare som gjort en bra turneringen samtidigt som man har en målvakt i Suchanek som imponerat, och med tanke på att man visat upp fina kvaliteter så ska man inte räknas bort helt även om en ny seger är långsökt.

Kanada var illa ute i kvartsfinalen mot Slovakien då den matchen gick till förlängning, och det kunde blivit ett riktigt fiasko till JVM. Istället klev stjärnan Bedard fram och avgjorde med ett riktigt solonummer.
I semifinalen besegrade man USA med 2-6 där man vände ett tidigt 2-0 underläge, och det var kedjan med Bedard, Stankoven och Roy som ordnade segern.

Truppen håller en ruskigt hög nivå då man har NHL-meriterade Wright och Guenther i laget. Samtidigt finns Stankoven och Bedard där den sistnämnda är uppe på makalösa 23 poäng.
Nu väntar dock ett Tjeckien som man förlorade mot i premiären med rätt klara siffror, och även om man är befogade favoriter så blir man alldeles för stora.

Tjeckien har tidigare besegrat Kanada i turneringen och även om det är andra förutsättningar nu så blir Kanada alldeles för klara favoriter i mina ögon, och jag tror inte någon överkörning i matchen.

Speltips: 1 hcp +2,5 och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip