Natten mellan söndag och måndag bjuder på match mellan Tjeckien och Ryssland, och här bör det vara dominans mot ryssarna.

Tjeckien genrepade mot Slovakien i en match man vann med 6-0, och man gjorde helt enkelt sitt jobb. Slovakien är ett svagt lag, och den matchen skulle man bara vinna.

I premiären mot Sverige så blev det en klar förlust med hela 7-1, och man såg mer eller mindre uppgivna ut i den sista perioden. Defensivt så såg man också inte helt stabila ut, och det gäller att man får ordning på den framöver.
Man öppnade dock matchen på ett bra sätt och man kunde absolut klivit av isen med en ledning efter den första perioden. Men Alnefelt stod för ett par svettiga räddningar.

Spelare som Mysak och Teply såg bra ut i matchen, och de kommer att bli viktiga för laget. Här kommer man dock väga för lätt då jag håller ryssarna som ett bättre lag än Sverige, och det lutar åt ett nytt stort nederlag.

Ryssland genrepade mot Kanada där man förlorade med 1-0, vilket får ses som ett okej resultat.
När det var dags för premiär så såg man dock riktigt starka ut och man slog USA med 5-3, och insatsen var riktigt bra.
Trots att en spelare som Podkolzin inte stod för några poäng i matchen så kunde man vinna, och det efter att fjärdelinan stod för tre av målen, så man visar att det finns bredd i laget.

Truppen håller en riktigt hög nivå och man har flera spelare som tillhör högsta ligan KHL, så man har också mycket rutin från seniorhockey, något som är en bra erfarenhet att ha med sig in i en sådan här turnering.
Nu möter man ett klart svagare motstånd än senast, och här kommer spelare som Amirov och Podkolzin få mer tid i anfallszon, och då kommer det ramla in puckar framåt.

Ryssland är ett av turneringens bästa lag och nu när man möter ett Tjeckien som såg tveksamma ut senast så tror jag man kommer göra en hel del mål, och jag väljer att gå på ryssarna i matchen.

Speltips: Ryssland över 4,5 mål och jag investerar 2u till 1.85 hos Nordicbet eller Betsafe // TT