Tjeckien kommer från en premiärseger mot Ryssland, och nu när man ställs mot Tyskland så bör man ta ytterligare en triumf.

Tjeckien öppnade turneringen med att något oväntat besegra Ryssland med 4-3. Man hade med sig 2-2 efter första perioden, ett resultat som var orättvist sett till spelet. Man lyckades dock till slut vinna matchen, ett riktigt bra resultat för laget.
Teply stod för tre poäng i matchen, och tillsammans med kedjekamraten Jenik och målvakten Dostal så var man högst bidragande till segern.
Man har inget superlag på pappret och medalj lär bli svårt, men man kommer från en stärkande seger in i denna matchen vilket såklart är skönt inför kommande matcher i turneringen.

Tyskland öppnade med en 3-6 förlust mot USA där man orkade streta emot i två perioder. Skickligheten hos USA blev dock avgörande, och man kunde vinna bekvämt. Dominik Bokk stod för tre poäng för laget, vilket gjorde att han var inblandad i samtliga mål.
Matchen spelades 19:00 på fredagen och eftersom denna matchen spelas 15:00 så har man fått väldigt kort vila, så det lär vara en del trötta ben i laget.
Inför turneringen så har man förlorat mot USA , Finland och Slovakien. Segrarna har kommit tre gånger om mot Schweiz samt mot Norge där man vann med 1-6.
Det finns en del intressanta spelare i truppen
i form av Dominik Bokk som redan nämnts, Justin Schutz samt Tim Stutzle som gjort det riktigt bra för sin klubb Adler Mannheim, och samtliga gjorde poäng i premiären.
Man har dock alldeles för lite kvalitet i truppen, och i en sådan här match ska man inte kunna räcka till.

Här tror jag att Tjeckien tar en bekväm seger då man kommer stärkta från seger senast samtidigt som man är det klart bättre laget i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u hos Betsafe eller Nordicbet // TT