Bronsmatch i VM och här ska Tjeckien gå upp mot USA, och i mina ögon ska tjeckerna ha bra chans att få med sig medalj.

Tjeckien startade semifinalen mot Kanada på ett bra sätt då man hade 0-1 efter sju minuter. Totalt sett hade man åtta minuter powerplay i den första perioden, men man utnyttjade inte det då det bara blev ett mål. Därefter tog Kanada över mer och mer, och när slutsignalen var slut stod det 6-1 på tavlan. Laget gjorde ingen särskilt bra insats och här kommer det krävas en bättre match, men samtidigt möter man ett svagare motstånd här.

Man har stjärnor som Pastrnak, Cervenka och Krejci som leder laget offensivt, och de lär vara sugna på att få med sig en medalj. Man har även spelare som Hertl och Vrana som normalt sett är vassa spelare. De har dock inte kommit upp i normalt nivå, så där finns det sparkapital, och överlag så är man ett bättre lag än USA.

USA mötte Finland i semifinalen och där blev det förlust med 4-3. Faktum är dock att det är första gången i turneringen finnarna släpper in tre mål eller fler, så man gjorde en riktigt bra match.
Det räckte dock inte hela vägen då man inte fick ihop defensiven, och det är inte förvånande då finnarna är riktigt bra.

Nu väntar ett Tjeckien som kanske inte har imponerat lika mycket som finnarna, men det finns massor av kvalitet i laget.
Ser man på den egna truppen så har man namn som Boldy, Jones, Swayman och Hartman. Man saknar dock de riktigt stora namnen samtidigt som truppen inte är särskilt bra bakom toppspelarna, och även om man gjort en bra turnering så tror jag att man får svårt att plocka hem bronsmedaljen.

USA har gjort en bra turnering hittills då man bland annat slagit Sverige och Schweiz. Här spelar man dock om en bronspeng mot ett skickligt Tjeckien med Pastrnak i spetsen, något jag tror blir tufft, och jag väljer att gå på tjeckisk seger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip