Natten till tisdag svensk tid bjuds vi på ett riktigt toppmöte från världens bästa hockeyliga. Toronto tar emot Carolina i Scotiabank Arena och här jagar hemmalaget närkontakt med den nuvarande tabelltrean.

Inför nedsläpp är Carolina alltså tabelltrea och detta med 64 poäng inspelade på 42 matcher. Toronto, som återfinns på en sjätteplats, har just nu tre poäng upp till Carolina och för att ta upp kampen om en topplacering på allvar är en seger här nästintill ett måste.

Hemmalaget har kalasform i ryggen inför detta toppmöte. Fem raka vinster är vad Toronto står för och innan uppehållet som nu är över tog de en bekväm 7-1-seger på bortais mot New Jersey. Hemma i Scotiabank Arena har värdlaget också fem raka vinster och i alla fem har de gjort minst fyra mål framåt.

Carolina som gästar har vunnit fyra av deras fem senaste och de gick till ett kortare uppehåll för AllStar-matcher med en 2-1-seger på hemmais mot San José. Som bortalag har gästerna förlorat två av deras fem senaste och på bortais har de haft en förmåga att inte vara riktigt lika solida i defensiven.

Min idé inför nedsläpp i Scotiabank Arena är att Toronto med deras starka offensiv fortsätter att producera och jag tror inte att en poängstark lirare som William Nylander i hemmalaget lämnar matchen poänglös.

Nylander har hittills på säsongen gjort 40 poäng på 42 matcher (17+23).

SPELTIPS
William Nylander över 0,5 poäng till 1.55 hos Unibet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip