Dags för kvartsfinalerna att dra igång i NHL och först ut är Toronto och Florida där jag tror på hemmaseger.

Toronto långa väntan är över då man efter 19 säsonger äntligen tog sig förbi åttondelsfinalen, det trots att man gjort en del fina grundserier på vägen.
I åttondelsfinalen ställdes man direkt mot tufft motstånd i slutspelsrutinerade Tampa Bay där det blev flera tighta matcher. Man gjorde dock en bra matchserie och avancemanget var helt klart rättvist.

Man har en stjärnspäckad trupp offensivt i Nylander, Matthews, Marner, Tavares och O’Reilly, så man kommer skapa rejäla problem för Floridas inte så övertygande defensiv, och i mina ögon är man befogade favoriter.
McMann, Mete, Robertson, Murray och Muzzin förväntas missa matchen.

Trötta ben i Florida?

Florida gjorde ingen övertygande grundserie då man bara slutade på en åttondeplats i conferencen, och man ställdes direkt mot rekordlaget Boston där man i princip var uträknade direkt, om inte annars när man låg under med 3-1 i matcher. På något sätt lyckades man dock plocka tre raka segrar och fälla jättarna där man i sista matchen lyckades vinna på övertid efter att man kvitterat med bara minuten kvar, så man stod för en jätteknall.

Man ska dock komma ihåg att man avgjorde först på övertid i game 7, så det var ingen enkel resa till kvartsfinalen och hemmalaget gjorde en match mindre.
Ser man på truppen så finns det helt klart kvalitet att störa de flesta lagen, men man har inte lika bra spets som hemmalaget, vilket jag tror fäller avgörande här.
Hörnqvist och Knight saknas samtidigt som Lomberg är tveksam.

Florida lyckades skrälla mot Boston i förra rundan men den bedriften tror jag knappast man lyckas med igen, och jag tror klart mest på hemmaseger i matchen.

Samsonov (Unconfirmed) - Bobrovsky (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip