Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings

Goalies: Andersen (confirmed) vs Budaj (probable)

Toronto Maple Leafs är inne i en helt klart godkänd form där man radat upp 3 raka vinster. Senast slog man svaga Vancouver Canucks med 6-3 i en match som man kontrollerade bra. I slutet av första perioden satte Kadri och Bozak 1-0 respektive 2-0 och även fast Dorsett svarade upp kändes det hela tiden som om Leafs hade ett svar varje gång Canucks ville göra match av det hela. Leafs är just nu 5-4-3 i år och det får ses som vad man kan förvänta sig av laget.

Los Angeles Kings hade frågetecken på sig inför säsongen då man fick stjärnmålvakten Jonathan Quick långtidsskadad. Dock har hans backup Peter Budaj gjort det över förväntan även fast det kanske inte är någon jätteöverraskning. Budaj har bra erfarenhet av att spela i tajta lag som Kings då han hade ett stabilt jobb som backup i Habs innan. Lagen spelar på liknande sätt och jag är inte allt för förvånad att det gått bra för han som är 6-3-0 i år med ett GAA på 2.06. Kings vann även de överlägset senast hemma mot Calgary Flames där man nollade bortalaget med 5-0. Det är främst på hemmais man visat sig starka och det är viktigt att man börjar ta poäng på bortais inom kort.

Kings är på papperet ett mer komplett lag är Leafs. Det är det inget snack om. Det är just bortaspelet som spökat i år likt det gjorde ett tag förra säsongen. Då lyckades Kings ordna upp det. Jag tror man har goda möjligheter att lösa en seger här i natt då man visade upp väldigt bra spel senast mot Flames tillsammans med att Budaj ser stabil ut. Leafs ska inter underskattat men att spela mot Kings eller spela mot ligans sämsta lag Canucks kommer bli skillnad.

Känns lite som en 50/50 match och jag gillar då att vi får Kings som underdog då jag var beredd att sätta de som små favoriter.

Jag spelar därför

LA Kings ML @ 2.02 med 3/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip