Hello! Återigen dags för NHL tankar och idag tycker jag mig finna det största spelvärdet i ett sylvasst derby, Maple Leafs - Canadies.

Maple Leafs kommer till det glödheta derbyt med tre raka segrar och kommer närmast från en 4-3 seger efter straffar. En händelsefull match med massor av chanser. Maple Leafs vände 1-2 till en 3-2 ledning men kunde inte hålla ledningen men kunde avgöra efter straffar.
Maple Leafs form är helt okey. Men laget är lite speciella de senaste tiden. På sina tio senaste matcher har Maple Leafs 6 segrar och 4 förluster 6-4-0. Värt att notera är att Leafs först vann tre raka sen förlora fyra raka och nu vunnit tre raka igen.
I tabellen så ligger Maple Leafs på en sjunde plats i Eastern Conference med 53 poäng på 49 spelade matcher och har bara två poäng mer än nian Ottawa Senators som ligger utanför slutspelsplats.
Hemma i Air Canada Centre så är Maple Leafs oerhört starka. Med 27 hemmamatcher så har laget tagit 33 poäng med en statistik på 16 segrar, varav 9 efter övertid/straffar och 11 förluster, varav 1 efter övertid/straffar och en målskillnad på 83-82 vilket gör Maple Leafs till Eastern Conference tredje bästa hemmalag.
Med totalt 165 mål på 27 hemmamatcher så snittar Maple Leafs 6,11 mål per match.
På Maple Leafs fem senaste hemmamatcher så har det blivit tre segrar och två förluster. På dessa fem matcher så har det totalt blivit 35 mål (33 mål på ordinarie tid) vilket gör att det snittas 7 mål per match.
Inatt kommer Maple Leafs till spel utan:
M. Fraser (spelar ev inatt)
T. Smith
F. McLaren
D. Clarkson
D. Bolland

Canadiens som kommer från ett så kallat rån i sin förra match borta mot Ottawa Senators. Laget gick lite ovärda fram till en 3-0 ledning men den tappades till 4-3 men kunde ändå kvittera till 4-4 och sedan vinna med 5-4 i förlängningen. Men segern var Canadiens värda, bland annat skotten förlorades med 44-23.
På Canadiens tio senaste matcher så har det blivit 5 segrar, 3 förluster och 2 förluster efter övertid/straffa 5-3-2.
Canadiens har därmed skaffat sig en bra tabellplacering i Eastern Conference och ligger på en fjärde plats efter 48 omgångar med 59 inspelade poäng och är tre poäng efter tvåan Boston Bruins och hela elva poäng efter ettan Pittsburgh Penguins.
En stor orsak till detta är Canadiens bortaspel. Med 26 bortamatcher så har Canadiens tagit 28 poäng på 23 bortamatcher vilket gör laget till det fjärde bästa bortalag i Eastern Conference. Med en statistik på 13 segrar, varav 6 efter övertid/straffar och 10 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och en målskillnad på 61-59. Det gör att Canadiens har spelat totalt 120 mål på sina 23 bortamatcher vilket gör ett snitt på 5,21 mål per match.
Bortaspelet har dock gått lite knackligt på slutet då det har endast blivit två segrar och tre förluster på de fem senaste matcher. Men målrikt har det blivit. Totalt 37 mål (35 mål på ordinarie tid) det gör att det snittas 7,4 mål per match.
Inatt kommer Canadiens till spel utan:
R. Diaz (spelar ev inatt)
L. Eller (spelar ev inatt)
R. White
A. Galchenyuk
D. Drewiske

Historia:
Dessa två giganter i kanadensisk hockey har tagit sig an varandra två gånger under säsongen.
Båda matcherna har spelats med Montreal Canadiens som hemmalag.
Första mötet vann Maple Leafs med 4-3 och det andra mötet vann Canadiens med 4-2 efter att ha gått fram till en 4-0 ledning i slutet av andra perioden.
På lagens tio senaste möten så har Maple Leafs vunnit fyra av dessa och Canadiens sex. Av dessa tio matcher så har sex matcher gått över 5,5 mål och tre matcher har det slutat med fem mål i. Värt att notera att lagen inte har spelat ett enda kryss på elva raka matcher.
I dom fem senaste matcherna i Air Canada Centre så har Maple Leafs enbart vunnit en av dom fem senaste och två av dessa matcher har gått över 5,5 mål och två matcher har innehållit fem mål.

Kommentar:
Två lag med hyfsad form tar sig an varandra. Jag bygger mitt spel mestadels på att lagen spelar målrikt på hemmaplan (Maple Leafs) och på bortaplan (Canadiens) och att lagen spelar historiskt sett målrikt mot varandra.
Jag har svårt att se att det inte kommer bli minst fem mål i nattens möte då det kommer bli mycket känslor och båda lagen kommer göra allt för att vinna.
Sen att Toronto har gjort fyra mål i båda dom två senaste matcherna och att Canadiens hittade målet fem gånger trots att laget enbart sköt 23 skott förra matchen så är lagen i bra målform.
Till oddset 2,08 på över 5,5 mål på Unibet så tar jag det!

Startande målvakter:
Maple Leafs: J. Bernier (startar troligen) Matcher: 34 Impm: 2,58 Räddningsprocent: 92,6%
Canadiens: C. Price Matcher: 38 Impm: 2,26 Räddningsprocent: 92,6%

EDITERAD 2014-01-18 16.04:02

This is the stats tab
This is the post tip