Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks

Goalies: Andersen (probable) vs Jones (probable)

Toronto Maple Leafs tillhör som bekant inte något av topplagen i NHL. Laget är enligt mig relativt tunt men har potential i många unga lovande spelare. Om några år kommer man vara klart bättre men för tillfället tycker jag man ser brister i denna unga Leafs då man blandar och ger match efter match. Senast föll man mot ett Colorado Avalanche som kom ifrån en 1-10 förlust, och trots att man mötte ett lag som inte alls var i form gick man bort sig och föll tillslut med klara 3-1.

San Jose Sharks däremot sitter på ton av rutin och erfarna spelare som fortfarande håller toppklass. Det har i och för sig varit på hemmais laget dominerat som mest, men de regerande conferencefinalisterna från väst är riktigt bra och sitter på en bred trupp. Martin Jones har växt till en gigant i mål och tillsammans med spelare som Pavelski, Burns, Couture, Thornton och Marleau har man toppklasspelare.

I natt gästar Sharks alltså detta unga Leafs då man inleder en 4 matcher lång roadtrip. Detta Sharks som har 7 vinster på sina 10 senaste matcher trodde jag vi skulle få som favoriter i denna match då man trots allt är 9-1-0 senaste 10 mötena med Leafs samt med ett målsnitt på tokhöga 4.10 mål/match.

Leafs däremot har haft problem på slutet och endast 3 vinster på de 10 senaste har laget klarat av.

Nej jag tror att Sharks rutin väger över här trots att Leafs styrka i år varit inne i Air Canada Center. Tycker laget var odisciplinerat mot Avs och nu möter man ett lag man dels haft svårt mot historiskt sett samt att det är ungtuppar mot rävar.

Jag tror på det äldre gardet och spelar alltså

San Jose Sharks ML @ 1.952 med 4/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip