Natten till torsdag bjuder NHL på match mellan Toronto och Montreal, och här tror jag att hemmalaget bara visar sig bäst.

Toronto kommer till denna matchen med bra form då man vunnit fyra raka matcher, och då har man mött tufft motstånd i Winnipeg och Calgary. Alla matcher har spelats på bortais, så det är starkt att ha vunnit samtliga matcher.
Nu senast blev det en 3-5 vinst mot Calgary där man gjorde en riktigt bra insats. Stjärnan Matthews stod för två mål, och det var också han som gjorde det viktiga 3-4 målet i mitten av den sista perioden.

Man ligger etta i divisionen då man har sex poängs marginal ner till tvåan Winnipeg och hittills har säsongen sett bra ut, något som inte är konstigt då man har spelare som Matthews, Nylander, Marner, Tavares och Hyman i truppen, så det finns en hel del klass i laget.

Nu är det hemmaplan som gäller efter fyra raka bortamatcher och där har man precis som på resande fot gjort det bra då man vunnit 12/20 matcher, och här bör man ha en bra segerchans.
Saknas gör Andersen.

Montreal kommer även dem från en bra period då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna. Motståndet har dock varit svagare då man mött Ottawa, Edmonton och Vancouver i dessa matcher.
Nu senast slog man Edmonton hemma med 3-2 efter förlängning där man hämtade upp 0-2 till 2-2 i den tredje perioden, och man gjorde överlag en bra insats i matchen.

Kikar man på truppen så har man en del kvalitet i spelare som Toffoli, Tatar, Drouin, Suzuki och Gallagher, så som lag håller man en bra nivå. I denna matchen saknas dock Gallagher, och det är ett otroligt tungt avbräck då han är en av lagets bästa offensiva spelare. I övrigt saknas Armia och Chiarot.

I denna matchen är det bortaplan som gäller och där har man vunnit 9/19 matcher, en klart bra siffra. På slutet har det dock gått tyngre då man bara vunnit tre av sina tio senaste matcher på resande fot, så jag ser det knappast som någon fördel att möta ett starkt Toronto på bortais här, och känslan är att man får det riktigt tufft.

Toronto kommer från en bra period med fyra raka segrar och nu när man får spela på hemmais så tror jag att man tar en ny triumf, speciellt då gästerna har ett tungt avbräck i Gallagher, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Campbell (Unconfirmed) - Allen (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT