Nytt möte mellan Toronto och Pittsburgh där hemmalaget har revansch att utkräva.

Toronto förlorade det senaste mötet mot Pittsburgh med 5-2 på bortaplan trots ett skottövertag på 24-36. Den stora skillnaden blev powerplay där Pittsburgh var sylvassa och gjorde mål i samtliga tre lägen, och en stekhet Crosby stod för fyra poäng i matchen.
Spelmässigt tycker jag dock Toronto hade ett litet övertag, men när keepern bara har 79.17% i räddningsprocent så vinner man inga matcher. Andersen får en ny chans till revansch här då han återigen ska vakta kassen, och nu tror jag vi kommer få se en helt annan insats från honom.
Man ligger på en blygsam tiondeplats i conferencen och det gäller att avsluta grundserien på ett bra sätt nu för att knipa en slutspelsplats, något man såklart ska lösa då man har spelare som Tavares, Nylander, Marner och Matthews i laget.
Hemmaplan är det som gäller nu och det ser jag som ett plus.
Skador har man på Rielly, Mikheyev, Johnsson och Ceci.

Pittsburgh vann som sagt senast och Crosby hade stor show då han var inblandad i fyra av de fem målen man gjorde, och det var starkt att vinna då man saknade en så pass bra spelare som Malkin. Nu hade dock inte Andersen någon vidare bra match i kassen samtidigt som Jarry gjorde en bra match, och här lär man få slita klart mer för att hitta nätet.
Formen är bra med fyra segrar på dem fem senaste matcherna och man ligger just nu på en tredjeplats i conferencen bakom Boston och Tampa Bay.
Nu är det bortaplan som gäller och det ser jag som ett minus då man inte alls varit lika starka som på hemmaplan trots att man vunnit 15/27 matcher.
Skador har man på Aston-Reese, Bjugstad, Dumolin, Marino och Guentzel där den sistnämnda är det tyngsta avbräcket då han gjort 43 poäng på 39 matcher.
Malkin är även osäker inför denna matchen.

Här bör Toronto vara fulla av revanschlusta och med tanke på att man spelar på hemmaplan så tycker jag man ska ses med bra vinstchans, och jag väljer att gå på hemmaseger här.

Andersen (Confirmed) - Murray (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip