Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks

Goalies: Andersen (probable) vs Dell (probable)

En riktig toppmatch i natt när San Jose Sharks behöver studsa tillbaka efter gårdagens lite oväntade torsk mot Buffalo Sabres där man föll med 3-2 efter OT. Därmed tog Sabres sin 10e raka seger vilket är otroligt bra gjort.

Toronto Maple Leafs tog andra raka segern senast då man slog Boston Bruins med 4-2. Man fick alltså revansch efter att Bruins kört över samma Leafs med 5-1 när lagen möttes i Boston. Men man måste säga att Leafs kom undan pga av starkt målvaktsspel från Fredrik Andersen som räddade laget flertalet gånger under stora delar av matchen när Bruins pressade på enormt och skapade många klass A chanser. Den endas som verkade kunna utnyttja sina lägen var David Pastrnak som gjorde Bruins 2 mål. Leafs var som vanligt väldigt effektiva och laget missar inte chanserna man skapar och det visar hur bra laget är just nu.

San Jose Sharks rekade jag igår borta mot Buffalo Sabres och trodde väldigt hårt på de. Tyvärr så ville sig det inte riktigt för Sharks och man föll med 3-2 efter OT. Sharks var det spelförande laget hela matchen och borde ha gjort det lättare för sig själva då man brände enorma lägen under första perioden. Carter Hutton räddade laget till 0-0 efter första perioden och det var sedan Sabres som tog ledningen i andra. Ett klassiskt NHL-scenario där man blir straffad direkt när man inte sätter sina chanser. Sabres utökade till 2-0 och det såg ut att bli 0 poäng här för Sharks men man kom tillbaka starkt i tredje perioden och forcerade en övertid och fick trots allt med sig en poäng. Tredje perioden såg man faktiskt väldigt hungriga ut och jag hoppas och tror man kan ta med sig det man gjorde bra där till nattens match.

Om vi går in på nattens möte så är alltså Sharks B2B vilket kan kosta mot ett snabbt lag som Leafs. Toronto verkar dessutom ha Austin Matthews som game time decision då han tränade i morse och verkar vara redo enligt honom själv. Dock så har Matthews inte spelat på exakt en månad och kan han gå in och prestera direkt? Sharks såg som sagt ändå ut att hitta spelet under tredje perioden igår och jag tror man kan hota här i en matchup mellan två jämnstarka lag. Har följt denna matchup många år och Sharks brukar trivas mot Leafs även om man förlorat de två senaste mötena lagen emellan. Innan dess hade Sharks 10 raka vinster mot Leafs och laget har endast förlorat 3 matcher mot Leafs sedan 2005.

Aaron Dell ser ut att starta för Sharks men detta ser jag inte som något speciellt märkvärdigt då han är en stabil backup och har egentligen spelat minst lika bra, om inte bättre än Martin Jones denna säsong. Leafs såg som sagt inte allt för heta ut mot Bruins då man fick försvara sig hemma mot ett skadedrabbar Bruins senast. Givetvis ska Leafs vara favoriter på hemmais, men enligt mig är det två relativt jämnstarka lag sett till lineups och då borde Sharks ligga kring 2.25 ML. Kommer även testa raka vinsten till 3.11 med huvudspelet i natt blir alltså

Match: Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks
Spel: 2 money line