Finsk hockey på schemat idag där TPS gästas av Ilves, ett lag man slagit tre gånger tidigare denna säsong.

TPS ligger tvåa i tabellen och det trots att man varit i en svacka där man bara vunnit fyra av tio matcher. Näst senast åkte man på en stjärnsmäll mot JYP där man förlorade hemma med 1-7. Därefter så visade man styrka och man styrde upp det med en 2-5 seger borta mot Lukko där man också gjorde tre mål i powerplay.
Man är rätt jämna vad det gäller hemma och bortaplan och man har något förvånansvärt förlorat tre av de fem senaste hemmamatcherna.
Vi hittar spelare som Perrin, Kallio och Heikkinen i laget, och kommer man inte in i sämre perioder igen så är man ett lag som kan utmana hela vägen denna säsong, även om Kärpät känns för svåra.
Nu gäller det att vinna och hålla fast vid andraplatsen, och men nytt självförtroende efter en tyngre period ska man ha fin chans här, då man också har i princip samma lag som senast.

Ilves har vunnit två av de fem senaste och kommer till matchen med två raka nederlag. Bortaplan är det som gäller här och det är inget man trivs med och bara två av de 14 senaste matcherna har slutat med seger, vilket såklart är alldeles för dåligt. Man har totalt fem segrar på 22 bortamatcher och är med det ligans sämsta lag med rätt klar marginal.
Man har en del offensiv kraft i laget, och då tänker jag mest på Meskanen och Suomi, men det finns absolut fler att nämna.
Lagets stora nackdel är bristen bakåt där man stundtals slarvar och har svårt att hänga med, vilket också visas på de 161 insläppta mål där man är sämst i hela ligan.

Ett bortalag som trivs klart bättre hemma, släpper in för mycket mål och har haft svårt med TPS under säsongen ser jag inte kunna hämta poäng här, och jag tycker raka 1an känns bra.

Speltips: 1 och jag investerar 4u // Tobbe