Semifinaler i Finland och jag tror att vi kan få se en hel del mål i matchen här.

TPS slutade tvåa i tabellen i grundserien och gick direkt till kvartsfinal där man fick möta SaiPa. Man vann matchserien med 4-2 i matcher och vi bjöds på tre målrika matcher blandat med några mer täta matcher. Nu har ju inte SaiPa alls samma offensiv som motståndarna i semifinalen har, och jag är inte alls lika säker på att man kan vara lika täta bakåt som man var i kvarten. TPS gick över 4,5 linan i 38 av 60 matcher i grundserien, där man på hemmaplan gick över linan i 20 av 30 matcher. Vi har fått se fin offensiv hockey från laget och spelare som Perrin och Filppula för att nämna ett par spelare.

Tappara slutade trea i tabellen och gick även dem direkt till kvarten där man fick möta KalPa. Dessa möten innehöll även dem rätt mycket mål, och jag håller även KalPa som ett sämre offensivt lag än TPS. Nu möter man alltså serietvåan på bortaplan i en semifinal, och det lär bli en del mål i baken samtidigt som man har material nog för att göra några framåt, vilket spelare som Zaborsky och Kuusela har visat.
Tappara gick över linan i 28 av 60 matcher i grundserien där man på bortaplan låg lite lägre. Nu möter man dock laget som gjorde näst mest mål i serien, och jag tror vi kommer få se på chanser åt båda hållen.

Överspelet känns bra här då jag inte är helt säker på att hemmalaget tar och vinner matchen.

Speltips. Över 4,5 mål och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip