Efter ett långt uppehåll i Hockeyettan så är vi äntligen tillbaka och vi har en spännande vår framför oss. Tranås tar i premiären emot Vimmerby och för mig är det givet vilka jag tycker ska vinna denna match. Vi tar hård ställning redan från start.

Tranås kom på plats tre i den västra serien och har överlag gjort en ganska bra grundserie. Man har en otroligt imponerande bredd i truppen och man är faktiskt det lag som gjort flest mål framåt i hela Hockeyettan. Det är klart att man är ett bra lag och jag förstår att bolagen målar upp dem till favoriter emot Vimmerby. Den som har gjort flest poäng i Tranås är importen och George Diaco som förra året var kapten för London Knights borta i OHL som är en av de bästa juniorligorna borta i Nordamerika. I vilket fall så är laget otroligt bra och jag är inte förvånad någonstans att man är favoriter i premiären av Allettan.

Tunga nyförvärv stärker Vimmerby

Vimmerby har även dem stått för en imponerande höstsäsong där man följde upp förra årets succévår med att prestera lika bra om inte än bättre. Man slutade på plats fyra med 39 inspelade poäng, vilket är otroligt starkt i den starka södra serien. Jämför detta med Tranås 40 inspelade poäng i en svagare serie. I vilket fall så tror jag återigen att Vimmerby kan gå långt då man har en rutinerad trupp och ett bra grundspel.

Till premiären av Allettan så tillkommer två tunga nyförvärv till Vimmerby som absolut kommer att göra stor skillnad. Från den danska högstaligan ansluter Jakob Heljemo och från en fri transfer kommer SHL-meriterade Christoffer Törngren. Det är två otroligt bra nyförvärv på den här nivån och det tycker jag gör att Vimmerby seglar upp till att vara årets skrällag i Hockeyettan. Det kan mycket väl bära hela vägen till en kvalserie.

Som sagt så tycker jag att Vimmerby borde ha bra chanser redan med den gamla truppen man har och med två högklassiga nyförvärv så bör man verkligen ha bra chans. Jag spelar Vimmerby inklusive övertid/straffar till oddset 2.19 hos Pinnacle med en insats av det tyngre slaget.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip