En av fredagens mest spännande matcher spelas i Ljungby där hemmalaget Troja tar emot seriekonkurrenten och tabell ettan Borås. Troja trycks upp som stora favoriter och det köper jag, men ska dem verkligen vara så lågt nedtryckta i odds? Nej, här tar vi ställning och tror att serieledarna utökar marginalen till de lagen under.

Troja har på något märkligt vis missat Allettan denna säsong och istället få spela ett gäng matcher mot klart enklare motstånd. Om det sedan i slutändan kommer att vara ett bra alternativ när de ställs mot starka lag i ett playoff återstår att se. Man har iallafall tappat förstaplatsen i tabellen till just Borås i förra omgången. Troja fullkomligt körde över Mörrum spelmässigt och vann återigen skotten med stor marginal. Däremot så uteblev också målen framåt igen, vilket vara deras stora problem under hela säsongen. Mörrum vann tillslut med 3-1 efter att ha punkterat matchen i öppen kasse. Effektiviteten är något som verkligen måste förbättras om man ska ha något att göra i ett kval senare under våren. Kapaciteten finns verkligen där och med lite skärpa från start hade man lika gärna kunna varit ett bra lag i Allettan.

Borås menar allvar

Borås har om man sammanfattar hösten haft en ganska strulig höst där man egentligen inte alls få det att stämma spelmässigt. Man hade som mål att ta sig till Allettan för att få spela tuffa matcher, men dit räckte man inte. Under säsongen har man haft ganska stor rotation på spelare då de haft en hel del problem med skador. Då är det inte heller konstigt att resultaten inte blir som man vill. Nu dock, i fortsättningsserien, så går man som tåget. Man leder serien och vid en eventuell vinst mot Troja så har man sex poäng ner till just Troja, som för tillfället är deras största utmanare. I vilket fall är det ett pånyttfött Borås vi har fått se och det finns också lite förklaringar till det.

Man agerade stort innan transferfönstret stängde och plockade in en hel femma plus några mer under tidens gång. Det är inte heller ett gäng dussinspelare utan det är spelare som på något vis bör kunna göra ganska stor skillnad, framförallt i det offensiva spelet. Nu har dem dessutom fått några matcher ihop och man lär bli bättre ju längre säsongen lider. Jag räknar kallt med att Borås nu kan vara ett riktigt jobbigt lag att möta i ett playoff.

Det är givet att Troja ska vara favoriter i den här drabbningen, men ska dem verkligen vara så stora favoriter? Borås är verkligen inte dåliga och det tycker jag också att tabellen visar. Troja är mästare på att föra spelet, men har svårt att göra mål. Har rutinerade Konstantin Barulin vaknat på rätt sida så är Borås svårslagna. Borås inklusive övertid/straffar till oddset 2.70 hos Unibet testas med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip