I skuggan av all sport denna lördag så pågår det också Hockeyettan och där ska vi ta oss ann toppmatchen mellan Troja och Karlskrona. Det är två klassiska lag och säsongens första möte emellan dessa rivaler. Båda två har som målsättning att ta sig till en kvalserie och det vankas en tuff och väldigt oviss match. Jag har dock lindat in mig på ett lag som jag tycker är lite vassare på pappret samt också har ett väldigt trevligt odds.

Det laget jag kommer att gå på är gästande Karlskrona och det är lite vanskligt att luta sig mot ett bortalag i denna typ av möte. Någonting säger mig att hemmalagen i såna här hypade rivalmöten säljer sig väldigt dyrt. Karlskrona har tagit nio av tolv möjliga poäng där enda plumpen kom borta mot Vimmerby. En plattmatch enligt många och Mörrum fick den smällen i omgången efter när man studsade tillbaka med 7-1. Jag skulle säga att det är seriens två bästa lag som möts och en tidig seriefinal, trots att Troja har förlorat två av matcherna hittills. KHK har ett otroligt bra lag på pappret och deras tre första femmor skulle i princip kunna kliva in som en bra förstakedja hos väldigt många lag i hela Hockeyettan. Förstalinan skriker spets, rutin och styrka. Sena nyförvärvet Joachim Rohdin har gjort sex mål såhär långt och kommer att fortsätta producera. På pappret är KHK seriens bästa lag och får man ihop det så är man en av de främsta utmanarna att ta en plats i Hockeyallsvenskan.

Spetskompetensen avgör?

Troja är även dem ett otroligt bra lag och kommer säkerligen vara etta elller tvåa i grundserien. Det som skiljer de här två lagen är väl egentligen att Troja är mer en maskin och ett lag, medan KHK lever mycket på sin individuella skicklighet för tillfället. Det är möjligt att laget Troja är starkare än individualisterna Karlskrona, men när gästerna får det att stämma så är det enligt mig självklart vilket lag som har högst potential. Troja har vunnit två av fyra matcher och vinsterna har kommit båda på hemmaplan, men mot nykomlingen Alvesta och bottenlaget Tyringe. Man har fått stryk av Halmstad på hemmaplan och blev nollade av KRIF på bortaplan. Nu tuffast möjliga motstånd så räkna med en jämn och hård fight.

Som ovan sagt så är Karlskrona det lag med högst potential och stämmer det för dem så är de svårstoppade. Oddset tycker jag är högt, men Troja är rätta favoriter. Det finns andra bolag som lagt KHK klart lägre och det känns mer rätt. Unibet däremot tycker jag ligger lite snett på det och vi testar Karlskrona inklusive övertid/straffar till oddset 2.20 hos Unibet .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip