Troja/Ljungby gästas av Almtuna denna onsdagskväll. Hemmalaget har stått för en medioker säsongsinledning och är i stort poängbehov för att inte riskera att bli involverade i bottenstriden i ett tidigt skede. Gästerna inledde starkt, men har svajat lite och frågan är hur dagsformen är på bortais denna kväll?

Ser vi till hemmalagets säsongstart så återfinns de just nu på en 12'e plats i tabellen och detta med fem poäng på kontot efter sju spelade matcher. Troja/Ljungby noteras för en målskillnad på 14-23 och i egenskap av hemmalag har de gått över 4,5 mål i en av två matcher så här långt och totalt sett har de gått över 4,5 mål i fem av sju framträdanden.

Troja kommer närmast från en 4-3-förlust borta mot Modo, men då efter förlängning. Innan det gästade man Björklöven och då blev det mycket överraskande seger med 4-1.

Almtuna hade en kanonstart på säsongen där de radade upp tre raka vinster och offensiven var stundvis glödhet. De hade besök av just Troja/Ljungby i premiären och då vann hemmalaget med 4-2. Därefter gästade Almtuna Vita Hästen och då vann de igen och då med 5-4. Tredje raka segern kom återigen på hemmais genom en 7-2-vinst mot Tingsryd. Därefter har det gått desto tuffare för bortalaget.

Faktum är att Almtuna inför kvällens möte är uppe i fyra raka förluster, men poängtera samtidigt att de fixat poäng i tre av dessa. Senast gästade de SSK på bortais och då föll de med 4-3 efter förlängning.

SPELTIPS
Över 5 mål (asian) till 1.62 hos Unibet .

Det har gjorts minst fem mål i fyra raka matcher mellan dessa lag.
Min teori är att den sviten förlängs.

Båda lagen vill ha tre poäng, då kan det bli åka av.
Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip