Tjena tjena! Växjö's powerplay igår höll på att ordna överspelet på över 4,5 mål i mötet med Färjestad men matchen slutade 4-2 så det gick sig an! Skönt!
Medan utomhusmatchen mellan Kings - Ducks slutade 3-0 till Ducks trots rejält skottövertag för Kings (36-21) så ville inte pucken in. Samt så hade Kopitar en missad straff. Nya tag idag!

Idag spelas det fyra matcher i den Hockeyallsvenskan där Troja/Ljungby tar emot ett formsvagt Djurgården!

Troja/Ljungby kommer närmast från en oerhört svängig match borta mot serielederna BIK Karlskoga. Lagen följes åt i stort sätt hela matchen. Där Troja/Ljungby till och med ledde med 3-2 i början av tredje perioden men BIK Karlskoga vände tillbaka till 4-3 men Troja/Ljungby gav sig inte utan lyckades kvittera till 4-4. Men fick tillslut se sig slagna med 5-4 efter straffar men Troja/Ljungby fick helt klart åka hem med hedern i behåll.
Det gör nu att Troja/Ljungby har tagit poäng i två raka matcher. Där det blev seger med 7-6 över Timrå efter straffar. En match där Troja/Ljungby vände ett 0-3 underläge till ledning 5-3 men tappade till 5-6 men vann till sist med 7-6.
Det gör att Troja/Ljungby nu har tagit poäng i tre av dom fem senaste matcherna och har vunnit två av dessa fem.
Men tabelläget ser fortsatt tungt ut trots att laget har börjat tagit poäng på slutet. Med 42 poäng på 40 omgångar så ligger detta Troja/Ljungby sist i Hockeyallsvenskan och har sex poäng upp till Södertälje på säker mark. Och inte nog med det så har Troja/Ljungby spelat flest matcher av samtliga lag i Hockeyallsvenskan. En annan faktor är att Troja/Ljungby släpper in alldeles för mycket mål. 120 mål är näst flest av samtliga lag och det är bara Björklöven som är sämre. Troja/Ljungby snittar sina matcher på 5,12.
Hemmaspelet har blivit bra den senare tiden. Med poäng i fyra av dom fem senaste matcherna. Och har tar tagit totalt 30 poäng på lagets 20 hemmamatcher vilket gör Troja/Ljungby till seriens tionde bästa hemmalag. Med en statistik på 11 segrar, varav 6 efter övertid/straffar och 9 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 56-55. Det gör att Troja/Ljungby snittar 2,8-2,75 mål per hemmamatch.
Troja/Ljungby har nu vunnit sina två senaste hemmamatcher och har vunnit tre av dom fem senaste.

Djurgården, ja vad ska man säga? Laget satsade återigen på att ta steget upp till Svenska Hockeyligans finrum. Men vad händer? Laget har väl inte motsvarat förväntningarna denna säsong och formen är inte där den borde när det snart vankas slutspurt i serien. Med förlust senast med 1-0 efter förlängning borta mot Asplöven så är det inte frågan om tåget gick för att komma topp tre i Hockeyallsvenskan utan att Djurgården kommer få gå igenom det jobbiga playoffet för att ta sig till Kvalserien. Med tre raka förluster efter övertid/straffar och fyra raka förluster på dom fem senaste så är Djurgården seriens tionde formstarkaste lag.
Det största problemet är framförallt målskyttet den senaste tiden. Efter 7-0 seger hemma mot Björklöven så har Djurgården endast mäktat med tre mål på dom fyra senaste matcherna.
Det gör nu att Djurgården ligger på en femte plats i tabellen med hela fjorton poäng upp till trean Karlskrona. Djurgården har en totalt målskillnad på 102-89 vilket gör ett snitt på 4,89 mål per match.
Bortaspelet har även det blivit knackligt på slutet. Med tre raka förluster på bortaplan så har Djurgården tagit totalt 23 poäng på bortais vilket gör laget till seriens åttonde bästa bortalag. Med en statistik på 6 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 6 efter övertid/straffar och en målskillnad på 39-47. Det gör att Djurgården snittar 2,05-2,45 mål per bortamatch.
Djurgården har som sagt enbart vunnit två av dom fem senaste på bortaplan. Den senaste var mot formsvaga Mora. Då vann Djurgården med 4-3 efter straffar efter att ha hämtat igen ett 3-1 underläge i mitten av tredje perioden.
Djurgården kommer dock komma till spel med två tunga avbräck på backsidan.
Robin Norell och Nils Andersson kommer ej komma till spel och laget saknar även forwarden Mikael Ahlén men återfår vice kaptenen Joakim Eriksson efter en tids sjukdom.

Historia:
Detta blir säsongen fjärde möte lagen emellan. Djurgården har två ett i inbördes möten hittills. Det senaste mötet var i Djurgården där Djurgården krossade Troja/Ljungby i två perioder och ledde välförtjänt med 5-1.
08.12.13 HOC Djurgården Troja/Ljungby 5 : 2
23.10.13 HOC Troja/Ljungby Djurgården 2 : 1
(1 : 1)
12.09.13 HOC Djurgården Troja/Ljungby 3 : 2
(2 : 2)
Sen Djurgården åkte ner till Hockeyallsvenskan har lagen mötts totalt sju gånger. Fyra av dessa matcher har Troja/Ljungby vunnit och Djurgården bara tre.
Det har spelats tre matcher i Troja/Ljungby som hemmalag. Där har Troja/Ljungby vunnit samtliga möten med 2-1 varav det senaste mötet vanns efter straffar.

Kommentar:
Två lag som är verkligen behov av poäng. Troja/Ljungby börjar bli bättre sen tränarbytet men det blir lite väl mycket hawaiihockey och det smäller in en hel del mål bägge kassarna när Troja/Ljungby har spelat matcher den senaste tiden. Medan det är tvärtom för Djurgården. Som enbart mäktat med tre mål på dom fyra senaste matcherna trots mycket skott och en hel del chanser men pucken vill inte in.
Nu ser jag dock att detta är Djurgården's chans att kunna få in lite mål. Laget har tunga backskador och måste göra en hel del mål för att vinna dagens match. Medan Troja/Ljungby har hittat målet den senaste tiden så blir jag inte förvånad över om laget klarar av att göra minst två mål i dagens match och kanske till och med tre. Men ska Djurgården vinna idag. Vilket laget måste för att ha en teoretisk chans att kunna sluta topp tre så måste det bli minst tre mål framåt.
Jag spelar över 4,5 mål till 1,87 på Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip