Västerås gästar Troja/Ljungby på bortais och här jagar bortalaget andra raka vinsten och detta mot ett Troja som kämpar för att undvika jumboplatsen.

Västerås IK är i detta nu tabellsexa i HockeyAllsvenskan vilket innebär att de tar sig direkt till kvartsfinal i jakten på ett SHL-kontrakt till nästa säsong. VIK har fyra poäng ner till Mora IK som är närmast jagande lag nedifrån, men då har Västerås-laget också fyra matcher färre spelade än konkurrenten. Gästerna för dagen kommer närmast från 2-1-seger på bortais mot Västervik och då efter övertid. Ikväll tror jag att de leverera igen och poängskarpe Marcus Bergman bör komma med i protokollet också!

Troja/Ljungby har en seger på deras fyra senaste matcher i seriespelet och denna kom senast då de tog full pott hemma mot Vita Hästen genom en 4-3-seger. Ikväll väntar betydligt tuffare uppgift och magkänslan är att hemmalaget får det tufft. Troja har innan segern mot Hästen förlorat med exempelvis 5-0 borta mot Mora och hemma föll de med 4-1 mot BIK Karlskoga. Jag tror att Troja får det tufft även ikväll och Västerås kan göra ett par kassar, vilket bör gynna en lirare som Marcus Bergman i bortalaget.

29-årige Bergman har hittills under säsongen levererat 26 poäng på 35 matcher i VIK-tröjan.
Sju mål och 19 assists är Bergmans facit så här långt och ikväll tror jag att han förbättrar statistiken ytterligare.

SPELTIPS
Marcus Bergman över 0,5 poäng till 1.72 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip