Ikväll är det dags för ett spännande möte mellan Troja och Vimmerby. Hemmalaget är i en pressad sits där en vinst ikväll är ett måste ifall man vill nå Allettan. Gästande Vimmerby är redan klara och kan spela avslappnat och jag tror man kommer att spela en offensiv ishockey.

Trojas spel den här säsongen har varit ett stort frågetecken. Man har varit favorittippade som ett av de starkaste lagen i södra Hockeyettan, men resultaten har inte alls gått deras väg. Jag vet inte var problemet ligger riktigt, men förmodligen en blandning av ineffektivitet samt ett sämre målvaktsspel än normalt sett. De har spelat ganska bra i sina matcher och haft ett stort spelövertag, men har blivit straffade alldeles för hårt defensivt. Jag tror dock att Trojas förmodade visit i fortsättningsserien efter jul kommer att vara bra för dem. De får jobba ihop sitt försvar litegrann och förmodligen också få lite bättre självförtroende offensivt. Man är givetvis favoriter ikväll, men Vimmerby är ett bättre lag för tillfället

Vimmerby har seriens bästa offensiv

Vimmerby går starkt för tillfället och är på säker mark redan och har klarat av målet att ta sig till Allettan. Man är ligans bästa offensiva lag enligt statistiken och har gjort flest mål, vilket såklart är en nyckelfaktor för detta spel. Man kan spela avslappnat här och sätta ett defensivt svagt Troja på prov. Med tanke på att man faktiskt gjort så många mål denna säsong så tycker jag att man borde ha bra chans att göra minst tre mål här idag. De kan mycket väl vinna matchen med tanke på Trojas form.

På bortaplan har man spelat lite tightare försvar och det är väl det som gör att insatsen bara kommer att vara medelhög idag. Den offensiva skickligheten väger dock tungt och vi testar Vimmerby över 2.5 mål inklusive övertid/straffar till oddset 1.99 hos Bethard .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip