Endast ett fåtal matcher på tapeten i Hockeyettan ikväll och jag kommer titta närmare på toppen mot botten i den södra serien. Tyringe gästas av hela seriesystemets favorit till att gå upp i Hockeyallsvenskan, Karlskrona, där vi förväntar oss en klar bortaseger. Jag kommer dock ta med mig lite av min egen erfarenhet här och väljer att försöka pricka in tredje raka på favoritmarknaden "båda lagen att göra minst två mål". Jag kommer också köra en slant på handikappet på Karlskrona.

Tyringe ligger överlägset sist i tabellen och har hittills inte plockat en enda poäng på sina sju spelade matcher. Ingenting talar heller för att laget löser några poäng ikväll heller när seriens bästa lag kommer på besök. Tittar man på truppen Tyringe har så är den för dållg för den här serien och de är nog redan i tankarna på att träna upp sig till efter jul när dem viktiga matcherna börjar. Som sagt så kommer man inte plocka några poäng ikväll, men jag kan ändå tycka att är det någonstans man ska plocka sina poäng så är det på hemmaplan där man genom åren faktiskt varit ganska luriga att möta. Det tar mig till att laget ska lyckas göra två mål och det finns det absolut chans till. Man får något powerplay och någon kontring på ett lite ouppmärksamt Karlskrona och vips har man gjort två mål. Man vinner ingen match, men alla lag har ändå chans att göra två mål i en hockeymatch.

Karlskrona bör vinna komfortabelt

KHK är seriens bästa lag på pappret och får man ihop det under hela säsongen så kommer man definitivt vara ett av lagen som på riktigt utmanar om den enda platsen till hockeyallsvenskan. Starten har varit bra och man har 29-8 i målskillnad och då har man ändå mött många av de bättre lagen. Idag möter man seriens sämsta och det är klart att man ska vinna enkelt. Man slog tillexempel nästjumbon Mörrum med 8-2 på bortaplan och Mörrum slog i sin tur Tyringe med 4-2. Det som kan sätta lite käppar i hjulen för detta spel är såklart inställningen, men det är också därför jag kommer att köra en slant på BLG2M samtidigt som jag också kör handikappet på Karlskrona. Det kan mycket väl bli en offensiv match och idag tror jag inte Karlskrona kommer gå in för att träna försvarspel, utan mer för att få igång en stark offensiv, vilket man redan har. Luckor kan bildas bakåt och Tyringe kommer absolut få sina chanser på kontringar samt i powerplay.

Mina spel idag redovisas nedan och vi kör en medelinsats på båda. Karlskrona ska verkligen vinna komfortabelt här och kan mycket väl göra fem, sex eller sju mål. Bakåt är man bra och kan lika gärna hålla nollan, men känslan är att det kommer att bli en öppen tillställning där Karlskrona kanske inte riktigt har fullt fokus på sin defensiv.

BLG2M (1.91) - 2.5/5 units
Karlskrona -2.5 (1.75) - 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip