Tyskland - Danmark står på schemat under fredagkvällen, en fight som kan betyda oerhört mycket om en kvartsfinalplats senare under turneringen, och båda lagen vill starta på ett bra sätt.

Tyskland kommer vi ihåg från skrällen i OS där man tänkte de skulle förlora varje match, men de fortsatte vinna och man var ytterst nära att knipa OS-guldet, men fick tillslut nöja sig med ett silver.
Tyskland tycker jag alltid är svåra att räkna på i turneringarna, det fick vi ett kvitto på under OS.

Backlinjen i laget är av det inhemska slaget kryddat med Dennis Seidenberg och Holzer som spelat NHL under säsongen. Kikar vi offensivt så är storstjärnan såklart Leon Draisaitl och där tror jag ingen säger emot. Han ska leda laget till ytterligare en skräll, och då gäller det att Ehliz med flera når en nivå som gör att man kan hjälpa till så han inte blir för ensam.

Danmark är värdnation och jag tror det kommer bli ett härligt tryck under VM i Köpenhamn. Ska vi kika på Danmarks chanser att nå en kvartsfinal så känns den tuff, om än möjlig. I mina ögon slåss man med Tyskland om den sista platsen då det känns som Norge, Lettland och Sydkorea har en bit kvar.
Offensivt ser det intressant ut med Oliver Björkstrand, Nicklas Jensen, Frans Nielsen och Peter Regin. Defensivt är det Philip Larsen och Lauridsen som kommer få dra tunga lass, och ska Danmark gå långt så gäller det att få igång samtliga spelare, men ännu viktigare att de tongivande spelarna lyckas.

Oerhört viktig match för lagen som kan avgöra hela turneringens öde och jag är inte främmande för att vi kommer få se en del fula knep under matchen som resulterar i powerplaymål.

Speltips: Över 1,5 mål i powerplay och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip