Kvällen bjuder på en oerhört intressant match mellan Tyskland och Lettland som båda jagar slutspel, och vi lär få se en match med mycket känslor.

Tyskland öppnade turneringen med tre raka segrar då man slog Italien, Norge och Kanada, och läget såg riktigt bra ut.
Nu har man dock istället förlorat de tre senaste matcherna, och det mot Kazakstan, Finland och USA.
Nu senast mot USA skapade man en del lägen, men man fick kliva av isen mållösa och inkasserade en ny förlust. Den matchen spelades även under måndagen, något som innebär att man fått en kortare vila än motståndarna.

I laget har man flera spelare från den tyska ligan samtidigt som man också spetsat med spelare som Seider, Rieder och Holzer, så det finns helt klart kvalitet i truppen.
Kikar man även på förutsättningarna här så är de enkla, ta poäng och man tar sig vidare till slutspel. Förlust på ordinarie tid och man är ute, svårare än så är det inte.

Lettland har under turneringen slagit Kanada och Italien, och det är självklart segern mot Kanada som sticker ut.
Förlusterna har kommit mot Kazakstan, USA, Norge och Finland, så man har absolut blandat och gett under turneringen.
Nu senast tog man dock poäng av Finland där det slutade 2-2 efter ordinarie tid. Man fick dessvärre se sig besegrade efter förlängning, men spelmässigt gjorde man det riktigt bra, och man såg klart bättre ut än i matchen innan.

Truppen har flera intressanta spelare i Abols, Kenins, Darzins och Indrasis för att nämna några, och man har absolut vad som krävs för att kunna slå tyskarna i denna matchen.
Turneringen spelas även på hemmaplan och till denna matchen kommer det att vara publik på arenan då man får ta in runt 2500 åskådare, så man kommer även ha stöd på läktaren, något som man inte haft i de tidigare matcherna, och det bör ge laget en extra kick.

Det oavgjorda resultat har spelats ner ordentligt i denna matchen och det är kanske inte så konstigt. Lettland har dock publiken i ryggen och här tycker jag att man blir alldeles för underskattade, och jag väljer att gå på lettisk seger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip