Tyskland kliver in i turneringen mot ett Sverige som redan gjort sin premiär, och här tror jag på svensk seger.

Tyskland har inför turneringen gjort tre matcher där det blivit två segrar mot Slovakien med 0-5 samt Lettland med 3-6. I en av matcherna fick man dock stryk av svaga Österrike med 3-4 efter förlängning, ett av turneringens absolut svagaste lag som dessutom förlorade mot just Sverige med 11-0 i premiären, så här blir det klart tuffare.

Man har en del spännande namn i form av Klein, Elten och Hauf som kan bli intressanta att följa. Nu är det dock en tuff premiär där det även kan smyga in en del nerver, och på pappret är man ett klart svagare än Sverige.

Sverige åkte på två raka torka inför turneringen och det var ingen optimal uppladdning. I premiären visade man dock upp ett helt annat spel även om motståndet var väldigt svagt, och man tog en klar 11-0 seger, så man behövde inte ta ut sig heller.
Nu är premiärnerverna borta och jag ser det bara som en fördel att man gjort en match i turneringen.

Man fick igång samtliga kedjor i matchen där Isak Rosen blev bästa målskytt med två fullträffar, och han stod för en bra insats i matchen. I övrigt finns namn som Öhgren, Lysell, Carlsson och Bystedt, så kvalitet finns det offensivt, och här bör man ha goda chanser att ta en ny säker seger.

Sveriges premiär blev en promenad i parken och med den matchen avklarad så tror jag att man tar en ny bekväm seger även om motståndet är tuffare.

Speltips: 2 hcp -2,5 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip