Den andra semifinalen spelas mellan favoriterna USA och vårt grannland Finland. En match som på förhand givetvis ska vinnas av USA, men Finland har en vinnarkultur som kan vara svår att stoppa. USA reder nog ut detta tillslut, men jag har fastnat för ett poängspel här.

USA vann kvartsfinalen på ett enkelt sätt med 7-2 över Lettland. Det var ett lag från start och letterna var inte i närheten av att hota ett skickligt USA. Det är inte konstigt att detta lag seglar upp som stora favoriter till att vinna hela turneringen då man är bra över hela banan. Framför allt så sticker offensiven ut där man har tre femmor som alla är med och bidrar, vilket gör dem till ett ständigt hot oavsett vilken femma man ställer på isen. USA är rätta favoriter idag och jag tror man tar sig till final på ett eller annat vis.

Finland gjorde en okej insats mot Slovakien i kvartsfinalen och kapten Jere Lassila avgjorde med en soloåkning i sudden då han rundande den slovakiske målvakten. Just Lassila har varit Finlands klart bästa spelare hittills och den som stått för det mesta såhär långt och det kan helt klart vara ett vettigt poängspel ikväll till ett ganska högt odds, men det får ni söka upp själva. I övrigt så tror jag att Finland kommer bjuda upp till en bra match, men USAs starka offensiv avgöra matchen tillslut.

Supertalangen Perreault har trampat igång

Dagens spel kommer att fokuseras på just denne Gabe Perreault som tillsammans med sina unga kedjekamrater Will Smith och Ryan Leonard äntligen fått igång sin produktion. De hade det lite kämpigt till en början, men ju längre turneringen gått desto bättre har dem spelat. Perreault är en spelare som har mycket puck, levererar passningar hela tiden och den som de byggt spelet kring. Han har stått för sex poäng hittills och jag tycker vi får ett ganska fint odds ikväll på honom, trots högt favoritskap på USA.

Det har innan handlat mycket om Snuggerud och Gauthier, men jag tycker inte dem varit så övertygande som man trott. Den sistnämnde leder ändå poängligan på tio ponäg, men har definitivt mer i sig. Ungdomskedjan med Perreault-Smith-Leonard får mycket istid och vi synar Perreault att göra poäng till 1.73 hos och även två poäng eller fler till 5.00. Både spelen hos Unibet .

Perreault över 0.5 poäng (1.73) – 3/5 units
Perreault över 1.5 poäng (5.00) – 1/5 units
This is the stats tab
This is the post tip