Först ut under lördagen i hockey-VM är USA som ska göra upp med Kanada om vilket lag som tar sig till final, och här tror jag på en målrik match.

USA har i mina ögon varit VM.s bästa lag hittills då man enbart förlorat en match, och det var i premiären mot Finland där man dock spelade tillräckligt bra för att vinna matchen.
Efter det blev sex raka segrar i gruppspelet där man bland annat slog motståndarna Kanada med 1-5, och man vann gruppen en poäng före just Finland.

I kvartsfinalen ställdes man mot Slovakien och där satte man högsta fart direkt, och man hade 3-0 med sig efter den första perioden.
Tillslut vann man med 6-1 efter en riktigt bra insats, och det var inget snack om att man vann matchen rättvist.

Målvakten Petersen har varit en av turneringens bästa målvakter hittills, och han står på fina 96.1% i räddningsprocent, vilket är bäst av samtliga målvakter som spelat fler än en match.
Nu ställs man dock mot Kanada som lär ha fått upp självförtroendet efter segern senast, och det är inte alls säkert att han spikar igen här.
Kikar man offensivt så har man spelare i Garland, Moore och Robertson som imponerat rejält hittills, och de lär fortsätta att vara ett hot även här.

Kanada öppnade turneringen men tre raka förluster där knappt något stämde, och det såg riktigt illa ut i kampen om en slutspelsplats.
Tillslut fick man hålla tummarna att Tyskland och Lettland inte spelade oavgjort i den sista matchen, för då skulle man åka ut. Det slutade dock 2-1 till Tyskland, och man lyckades ta sig vidare med nöd och näppe.

Man ställdes mot tuffast möjliga motstånd då ett favorittippat Ryssland väntade, och på förhand skulle man få det riktigt tufft.
Man lyckades dock stå upp ganska bra och man vann senare matchen med 1-2 efter förlängning där Stecher spelade fram Mangiapane som inte gjorde några misstag, och skrällen var ett faktum.

Sedan matchvinnaren Mangiapane anslöt så har laget sett klart bättre ut offensivt, och han själv är uppe i nio poäng på fem matcher, vilket är en riktigt bra siffra.
Spelare som Brown och Henrique har även dem steppat upp på slutet och de kommer fortsätta att skapa oreda för motståndarna, och känslan är att vi kan få se en hel del mål i matchen.

USA slog Kanada med klara 1-5 i gruppspelet och man visade att man har en bra offensiv. Nu är det dock andra förutsättningar då en finalplats står på spel och då Kanada sett bättre ut offensivt på slutet så bör vi kunna få se en underhållande match med många målchanser, och jag väljer att gå på överspelet i matchen.

Speltips: Över 4,5 mål och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip