Bronsmatch i hockey-VM väntar under säsongen där USA och Lettland ska slåss om medalj, och mitt speltips blir på amerikanerna.

USA gick rent i gruppspelet då man vann samtliga matcher, och man tappade bara en enda poäng.
I kvarten slog man Tjeckien med 3-0, en klart rättvis seger då man var betydligt bättre, och man fortsatte att imponera.

I semin mot Tyskland tog det dock stopp då man föll efter förlängning. Man öppnade dock förläningen på ett riktigt bra sätt och man hade en hel del lägen, men pucken ville inte in.
Just Tyskland har som egentligen enda lag visat sig lyckats behärska den höga pressen man sätter, men nu väntar ett svagare motstånd, och även om man fått kort vila inför matchen så tror jag man lyckas studsa tillbaka och spela hem bronset.

Lettland räcker inte till

Lettland överraskade rejält när man slog ut Sverige i kvartsfinalen hemma i Riga och det var en riktig publikfest på läktaren.
Mot Kanada stod man även upp riktigt bra då man hade med sig 1-2 inför den sista perioden men man räckte inte till då man föll med 4-2. Insatsen har dock bra och man utmanade hela vägen.

Nu slåss man om medalj och man kommer säkert göra en ny fin insats. Här ställs man dock mot USA, laget som kanske sett bäst ut under turneringen hittills, och känslan är att man får svårt mot ett revanschsuget USA som jagar medalj.

Att Lettland har tagit sig till en bronsmatch är riktigt starkt mer man bör väga för lätt då USA trots allt har klart högre kvalitet i truppen, och jag tror på en bekväm amerikansk seger.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip