Ny vecka och sommarvärmen är äntligen här. Vi har en vecka fylld med nya matcher från ishockey-VM och vi börjar med att kika på eftermiddagsfighten mellan Slovakien och USA där jag tror på en fartfylld drabbning. Slovakien har kört totalhockey här i två matcher och kanske är det läge för dem att backa hem när man möter en övermäktig motståndare. USA är offensiva och bör ha bra chans igen.

USA har tagit sin första seger i detta mästerskap efter premiärförlusten mot Sverige i fredags. Man slog under lördagen Tyskland med klara 6-1 efter att ha kontrollerat hela matchen. Nog för att Tyskland ändå gör en bra match, men vi får se prov på den offensiv USA faktiskt besitter i detta mästerskap. Jag anser att man är turneringens bästa lag offensivt sett och troligtvis kommer man att fortsätta skräck i sina motståndare. Man har en bred och spetsig forwardsbesättning där väldigt många kan bidra.

Slovakien måste dämpa sig

Slovakien har trots förlusten i premiären mot Tyskland visat prov på fina kvalitéer såhär långt. Offensivt har man varit riktigt bra där många har varit inblandade i de tio mål man hittills gjort. Förstakedjan med Cehlarik-Hrivik-Slavkovsky var väldigt bra mot Tyskland, men aningen blekare i matchen mot Kazakstan. Oavsett så har man spelat en totalhockey och det kanske var det som straffade sig mot Tyskland i premiären som mer eller mindre kontrade bort Slovakien.

Matchen mot USA blir viktig inför fortsättningen och jag är nog inne på att Slovakien kanske tänker ett steg längre än man gjort i de två första matcherna. USA kommer straffa slovakerna hårt om man checkar på samma sätt och troligtvis så försöker man täppa till bakåt först och främst, vilket varit deras stora problem hittills. Jag tror dock att USA är såpass starka att man vinner komfortabelt ändå och jag tror absolut att man mäktar med att göra minst fyra mål framåt på ett defensivt svagt Slovakien. Det tror jag att man löser oavsett om Slovakien fokuserar på det defensiva.

Överspelet på USA testas till 1.71 gånger pengarna hos Betinia och det tas med en lite tyngre insats denna eftermiddag.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip