Hello! Gårdagen var inte speciellt grym. Österrike bjöd inte upp till kamp mot Slovenien utan föll helt rättvist med 4-0.
Skönare var det däremot i Ryssland som går från 2-0 till 4-0 på sista 1,30 av matchen och -3 mål satt.
Men däremot så bjöd Slovakien Tjeckien på en 4-0 ledning men var nära att hämta igen och kom ikapp till 4-3 men där var det slut på det roliga och X2 fick se sig besegrat.
Sen fick vi slutspelets första skräll där Lettland vann sin första match i detta OS genom att skicka ut Schweiz med 3-1 och -1 på Schweiz sket sig.

Men idag så riktar jag endast in mig på ett spel och det är mötet mellan USA - Tjeckien. Jag ser inget värde i USA seger längre då det är nere på 1,50.

USA som har briljerat hela OS och har spelat som ett lag direkt från första nedsläpp.
Med en kross i premiären mot Slovakien med 7-1 följdes upp med en straffseger mot Ryssland 3-2 efter att stora matchvinnaren stavades T J Oshie.
Sen med att följa upp och säkra upp gruppsegern med att besegra Slovenien med 5-1.
USA är ett lag som har trummat på hela turneringen och har definitivt gått mot att bli en seriös guldkandidat.
USA matcher i turnering har alltså gått över linan 5,5 mål i två av sina tre matcher.

Tjeckien som inledde turneringen med att förlora mot Sverige med 4-2 efter att ha hamnat i ett 4-0 underläge efter en och en halv period.
Sen fick det bli en seger mot Lettland med 4-2 och Tjeckien hade chans på att vinna gruppen.
Men sista matchen så tog Schweiz ledningen i mitten av den första perioden. Ett resultat som stod sig resten av matchen.
Därmed fick alltså Tjeckien spela playoff för att nå kvartsfinalerna. Det gjorde fenomenalt genom att utnyttja varenda tillfälle som Slovakien bjöd på och ack så man straffade slovakerna. Med att gå fram till 4-0 så såg seger säker ut. Men med ett viktigt 4-1 mål av Slovakien i slutet av den andra perioden så dominerade Slovakien hela tredje perioden och kom till 4-3 men med en utvisning sista minuten så kunde Tjeckien sätta 5-3 i öppen kasse och komma undan med blotta förskräckelsen.
Tjeckien har alltså spelat fyra matcher detta OS och tre av dessa fyra har gått över linan 5,5 mål.

Kommentar:
Ett ganska stort favoritskap på USA vilket är helt rätt då Tjeckien bör kunna vara lite slitna efter en match igår mot Slovakien och har inte ens vilat 24 timmar sen sista avblåsningen.
Tanken är väl att USA kommer sannolikhet gå ut från första nedsläpp med att föra matchen och gå på offensiven medan Tjeckien kommer att satsa på att ligga på kontring.
Min tanke är att USAs offensiv kontra Tjeckiens halvtaskiga målvakts och försvarsspel kommer sätta prägel på att det kan bli en hel del mål i matchen. Får USA in ett tidigt ledningsmål så att Tjeckien måste ändra grundtaktik så ligger målchanser på pluskontot.
Sen att USA har gjort femton mål på tre matcher (fjorton mål ordinarie tid) medan att Tjeckien har släppt in tio mål på fyra matcher varav sju av dessa tio mål har kommit mot Sverige och Slovakien. Som är helt klart bättre nationer än Lettland som stått för två och Schweiz som bara fixade ett.
Nej mitt spel kommer i alla fall bli över 5,5 mål till lite väl höga 2,30 på Expekt och vill man spela lite säkrare så finns över 4,5 mål till 1,67 på samma bolag.
Slutresultat: 5-2?

This is the stats tab
This is the post tip