Dags för kvartsfinal i hockey-VM och under eftermiddagen där USA tar emot Tjeckien, och mitt speltips blir den raka tvåan.

USA har efter sju gruppspelsmatcher fortsatt inte förlorat och den enda poäng man tappade var mot Sverige då det blev seger först efter förlängning, så man har verkligen sett bra ut i turneringen. Nu är det dock inget gruppspel utan nu är det allvar då det är vinna eller försvinna som gäller, så det är helt andra förutsättningar.

Man har fin spets i Tuch och Garland samtidigt som nästintill samtliga spelare imponerat, så absolut att man ska vara favoriter i matchen. Man blir dock väldigt klara favoriter och även om gästerna inte övertygat lika mycket så ska de inte räknas ut här.

Tjeckien inte ofarliga

Tjeckien har blandat och gett en hel del i turneringen då man slutade på en fjärdeplats i gruppen, bakom tex Lettland där inbördes möten avgjorde då man förlorade den matchen efter förlängning.
Det har även blivit förluster mot Schweiz och Kanada så mot de bättre laget har man inte riktigt räckt till även om insatsen mot Schweiz var helt okej.

Ser man på truppen så har man Kubalik som leder både målligan och poängligan i turneringen, och han ser sylvass ut framåt. Man har även namn som Cervenka, Kempny och Sobotka i laget, så det finns en del kvalitet.
Truppen är dock inte lika stark som USA.s, men man blir väldigt underskattade här, och jag tror absolut man kan skrälla här då det är amerikanarna som kliver ut med pressen i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip