Här ska det spelas semifinal mellan USA och Finland, och här tar jag ställning för hemmalaget som håller en klart högre nivå.

USA vann gruppen genom att vinna tre av sina fyra matcher. Den enda förlusten kom mot Ryssland med 5-3, men där gjorde man ändå en bra match och kunde likväl ha vunnit. I den sista grupppelsmatchen mot Sverige så visade man hur starka man är då man vann med 0-4, och Sverige kändes inte farliga framåt någongång under hela matchen.

I och med gruppsegern så ställdes man mot ett svagt Slovakien i kvartsfinalen, och där var det inget snack att man var det bättre laget då man vann bekvämt med 5-2.
Man gjorde väl ingen kanonmatch och en del defensiva ingripanden hade mer att önska, men segern var aldrig i fara även om det stod 3-2 med bara tio minuter kvar.

I truppen hittar vi poängligaledaren Zegras som gjort 15 poäng och han har varit riktigt sevärd hittills, och här kommer han sannolikt fortsätta att briljera på isen.
I övrigt så har man spelare som Caufield, Turcotte och Kaliyev som håller riktigt hög nivå, och detta är en match man bör vinna.

Finland slutade tvåa i sin grupp, en grupp som höll en låg nivå.
I gruppfinalen mot Kanada så hade man inte en chans och man förlorade med 4-1 där man också förlorade skotten med klara 40-19, och nu ställs man mot liknande motstånd.

I kvartsfinalen ställdes man mot Sverige och det var på förhand en tuff uppgift för lejonen.
Det började även tufft då man hade 0-2 i baken efter den första perioden, och där var Sverige det bättre laget.
Sedan så tog man över matchen fullständigt då Sverige inte alls gick att känna igen, och man vände matchen till seger där 3-2 målet gjordes med bara 25 sekunder kvar att spela.

I laget hittar vi stjärnor som Heinola och Lundell som såg riktigt bra ut senast, och båda stod för poäng i matchen. I övrigt så finns det positiva överraskningar i Lambert och Niemela, så det finns absolut klass i laget.

Nu ställs man dock mot ett klart tuffare motstånd än man ställdes mot i kvartsfinalen, och här tror jag inte man lyckas skrälla ännu en gång, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: USA vinner och jag investerar 2u till oddset 1.70 hos Casumo , Unibet eller LeoVegas // TT

This is the stats tab
This is the post tip