Det väntas hockeyfest i JVM när USA och Kanada ställs mot varandra i kampen om en finalplats, och nedsläpp in 00:30 svensk tid.

USA slutade etta i gruppen där man hade Finland, Slovakien, Schweiz och Lettland, en grupp man också var favoriter till att ta hem, speciellt med tanke på Finlands svaga turnering.
Gruppspelets enda förlust kom mot Slovakien med 6-3, ett Slovakien som också störde Kanada i kvartsfinalen.
I kvartsfinalen mot Tyskland var man fullkomligt överlägsna då man vann med klara 11-1, och inför den tredje perioden bytte man ut målvakten Augustine så han får lite mer vila inför denna matchen, en målvakt som imponerat stort.

I laget har man flera talanger i Hughes, Cooley, Snuggerud och Gauthier för att nämna några. Kaptenen Hughes har dock varit rätt ojämn i sina prestationer under turneringen och den som har imponerat mest är Cooley samt målvakten Augustine.
Nu väntar dock lagets tuffaste uppgift hittills och även om man imponerande senast så kommer lagets stjärnor få klart mindre utrymme här, och känslan är att man är numret mindre än sina rivaler.

Kanada slutade tvåa i gruppen, en grupp som dock höll högre kvalitet då lag som Tjeckien och Sverige fanns med. Efter den oväntade förlusten i premiären mot Tjeckien så har det blivit idel segrar där man bland annat avfärdade Sverige enkelt med 5-1.
I kvartsfinalen hade man dock stora problem mot Slovakien där det krävdes förlängning för att avgöra matchen, och vem klev fram om inte supertalangen Bedard.

Just nämna Bedard gör lite vad han vill på isen och hittills har det blivit 21 poäng från hans klubba och då tvåan i poängligan Cooley gjort elva poäng så säger det en del om hans talang, och det ska nämnas att han är född 2005!
I övrigt så har man ett rysligt stark lag med spelare som Guenther som gjort elva poäng på 21 matcher för Arizona i NHL, Wright som gjort en del matcher i NHL samt flera andra spännande talanger, och man är det bättre laget i matchen.

USA har gjort en bra turnering men nu möter man det tuffaste motståndet hittills och även om man har en målvakt som imponerat stort så bör man få det svårt mot turneringens bästa lag, och jag tror Bedard leder Kanada till final.

Speltips: 2 hcp -1,5 och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip