USA som är en av guldfavoriterna inför turneringen tar sig an Slovakien i sin öppningsmatch, och här ska man kunna ta en bekväm seger.

USA fick se sig besegrade av Finland i genrepet med 3-4 efter förlängning där man dock länge såg ut att vinna då man hade 3-1 med bara 1.45 kvar att spela. Väl där gjorde finnarna två mål i powerplay, och även i förlängningen stod de för ett mål i spelformen.

Trots förlusten så har man ett riktigt bra lag då man på backsidan bland annat har Sanderson och Faber som var med även senast, och de kommer ta stort ansvar bakåt.
Offensivt har man även där fin spets i Berard, Samoskevich samt Beniers som även spelat senior-VM för USA, så laget håller en hög nivå, och man bör kunna öppna turneringen med en bekväm seger.

Slovakien slog Tyskland i genrepet med 0-4 och det är starka papper även om tyskarna håller låg klass, och nu ställs man inför en klart tuffare uppgift då man möter en av guldfavoriterna.

Laget har en del talang och till denna turneringen har man fått ihop en bra lag.
Man har Knazko och Nemec på backsidan som båda var med i förra JVM samt spelat senior-VM.
Offensivt har man Slafkovsky som gjort detsamma samt Chromiak som testat på ett par matcher i AHL, så laget är bra, men man bör inte kunna jämföra sig med ett så pass bra lag som USA.

Slovakien har en del bra spelare i laget men här ställs man mot ett riktigt bra USA som normalt sett är numret större, och här väntar jag mig en bekväm seger för amerikanerna.

Speltips: 1 hcp -2,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip