En tidig gruppfinal väntar då det USA tar emot Sverige i en högintressant match, och här väntar en tuff uppgift för småkronorna.

USA har vunnit samtliga tre matcher man spelat, och det har blivit 5-1 mot Tyskland, 1-7 mot Schweiz och nu senast 0-7 mot Österrike. Trots det beskedliga motståndet så har man ändå 19-2 i målskillnad, siffror som verkligen imponerar, och man har kommit in i turneringen på ett riktigt bra sätt.

Det är flera spelarna som sett bra ut, däribland stjärnorna Luke Hughes och NHL-meriterade Thomas Bordeleau som gjort fem respektive sex poäng hittills.
Vinner man denna matchen så säkrar man gruppsegern då det är den sista gruppspelsmatchen man gör, och även om motståndet är tuffare här så ska man ha bra segerchanser, speciellt då man även har klart mer erfarenhet av NHL-rink.

Sverige klev ut och gjorde en klart stabilare insats än man gjorde i premiären mot Schweiz då man slog Österrike med 0-6, och Calle Clang klev in och höll nollan.
Visst hade han inte så mycket att göra, men han tog ändå samtliga 14 skott han fick på sig.

För svensk del var det även skönt att Olausson spräckte sin poängnolla då han stod för tre poäng senast, speciellt då han ska vara en av lagets ledare offensivt.
Nu väntar dock riktigt tufft motstånd och även om man har en solid defensiv så måste man också leverera framåt, och just offensiven är lagets svagaste del, något jag tror blir avgörande i matchen.

USA har sett stabila ut i samtliga matcher hittills och även om det är tuffare motstånd nu så är man det bättre laget i matchen, och här ska man ses med goda chanser att vinna matchen och säkra gruppsegern.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip