Det omtalade och topptippade Brödernas åkte på säsongens första förlust senast hemma i toppmötet mot Hanviken. Det var klara 5-2 till bortalaget och dagens match blir således väldigt viktig ifall man ska haka på nya serieettan Hanviken. Vallentuna är inte brödgäng och kan mycket väl störa Brödernas/Väsby. Vi går på en av mina favoritmarknader här.

Brödernas/Väsby har det givetvis varit väldigt stor hype kring denna säsong i och med namnbytet. De satsar hårt och allt annat än att man ska vara med i toppen och utmana om en plats till Hockeyallsvenskan till nästa säsong, är ett fiasko. Man har ett gediget lag där spetskompetensen lyser stort jämfört med många andra lag. Man är trots förlusten mot Hanviken senast klara favoriter att vinna denna grundserie. Serien är väldigt ojämn och det finns få matcher man egentligen kan tappa poäng i. En av dem matcherna är dock ikväll när man åker till Vallentuna. Man är stora favoriter och ja, man ska vinna denna match om man bara tittar på truppen, men förlusten senast visar att laget är mänskligt och en bortamatch mot ett av de bättre lagen i denna serie är absolut ingen enkel match. En bra dag kan man vinna med fyra-fem måls marginal, men det kan mycket väl spöka lite.

Vallentuna är ett topplag

Det är fem lag i denna ojämna östra serie som redan dragit ifrån övriga lag. Vallentuna ligger på femte plats och det skiljer sex poäng upp till Hanviken i toppen. De har fyra segrar under ordinarie tid på sex matcher så det är klart att laget är bra. Ikväll går dem på förhand in i en väldigt tuff match och det är ingen som är förvånad ifall man åker på en förlust. Det är så det ska vara när hamburgerlaget kommer på besök. Däremot så tror jag inte heller någon är jätteförvånad ifall man skulle nypa dem på något poäng. Det finns offensiv kvalité i truppen och efter Brödernas plump senast så visade dem sig vara lite mänskliga ändå. Hemmaplan är absolut ett ställe man kan ha chans. Jag kommer givetvis inte att välja något spel som inkluderar Vallentuna poäng på något vis eftersom jag tror att Väsby reder ut detta tillslut. Jag förlitar mig dock laget åtminstone har bra chans att göra två mål framåt. Gästande Väsby lär lösa sin del av kakan och det innebär alltså att vi får 1.76 på att Vallentuna gör minst två mål. Det blir något PP osv och Brödernas har inte imponerat i boxplay såhär långt.

Vallentuna bör som sagt ha god chans att göra två mål ikväll och jag räknar kallt med att Väsby löser två mål med deras fina offensiv. Jag kommer alltså att testa "båda lagen att göra minst två mål" till oddset 1.76 hos Bethard .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip