Vancouver Canucks - Edmonton Oilers

Goalies: Nilsson (probable) vs Koskinen (probable)

I natt har vi ett par matcher på schemat och jag har kollat närmare på mötet i Kanada när formstarka Edmonton Oilers gästar Elias Petterssons Vancouver Canucks.

Vancouver Canucks var inför säsongen uppmålade som ett riktigt jumbolag, men laget har verkligen visat att man inte är något dålig gäng. Den största anledningen måste man säga är Elias Pettersson som gått in i ligan och totalt DOMINERAT. I hans lina tillsammans med Brock Boeser är man riktigt farliga och samtliga lag i ligan har svårt att hantera deras fantastiska offensiv. Annars är Canucks svaghet bredden i laget vilket också gör att man är ett väldigt ojämnt hockeylag. Spelar förstalinan bra så slår man många topplag, men samtidigt är man väldig beroende av just produktion av den linan. När det inte stämmer så kommer också förlusterna. Senast igår spelade Vancouver mot Philadelphia Flyers. En match man vann klart med 5-1. inte mycket att säga utom att Canucks gjorde det man förväntades göra mot ett Flyers som inte verkar ha någon typ av självförtroende just nu. Man ser faktiskt lika usla ut som Chicago gjort stora delar av säsongen.

Edmonton Oilers är också ett lag man tänker sig är väldigt beroende av Connor McDavid. Det är verkligen sant, men när han spelar som han gör just nu kan väldigt få lag stoppa de. Oilers har verkligen hittat formen och McDavid har verkligen satt gasen i botten. Laget är 8-1-1 senaste 10 matcherna och man har radat upp segrar. Enda förlusten på senaste tiden va OT förluster mot Winnipeg Jets på bortais där man dessutom hade en ledning och borde vunnit. Oilers känns heta just nu och kommer senast från en övertygande 4-1 seger mot samma Philadelphia Flyers.

Kanadaderby alltså i natt och jag tycker vi fått en klar värdemätare på båda lagen som lekte av Flyers i sina matcher. Dock kommer jag väga in att Canucks är B2B i natt här tillsammans med just McDavids fina form. Detta tror jag blir skillnaden i nattens match och tror därför ett mer formstarkt Oilers drar längsta strået här. Nattens spel blir alltså

Match: Vancouver Canucks - Edmonton Oilers
Spel: 2
Odds: 2.20
Insats: 3/7u
Bolag: Betsson , Betsafe , Nordicbet
Spelstopp: 04:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip