Den spännande matchserien mellan Vancouver och Edmonton ska avgöras i en helt avgörande match sju, och frågan är vilket lag som tar sig vidare till nästa runda.

Vancouver har varit den största överraskningen hittills av lagen som är kvar då de tre andra lagen var tippade högt upp inför säsongen, och man själva var tippade ganska långt ner inför.
Man har dock visat att man är att räkna med då man först slog ut Nashville. Här har man utmanat Edmonton till en game 7, så oavsett utfall så har man gjort en riktigt fin säsong.

Man kunde inte avgöra matchserien senast då man föll med 5-1, den största siffran i denna matchserien då övriga matcher varit tighta resultatmässigt.
Förlusten var dock rättvis då Edmonton var det bättre laget, och får man bara iväg 15 skott på mål så är det svårt att vinna matcher trots spelare som Lindholm och Miller.
Boeser saknas och det är ett jätteavbräck för laget. I övrigt förväntas Poolman och Demko missa matchen.

Edmonton löser det tillslut

Edmonton tog en helt avgörande seger senast för att slippa gå på semester, och det blev en bekväm seger med 5-1.
När det gällde som mest klev lagets stjärnor fram då McDavid och Bouchard stod för tre poäng samt Draisaitl för två, en enorm styrka att ha i viktiga matcher.
Efter att man hamnat efter Vancouver i grundserien så får man nu spela den avgörande matchen på bortais, och det blir förmodligen ett galet tryck i Rogers Arena.

Hittills har man vunnit ett av tre försök på bortais i matchserien, men man har varit med bra i samtliga matcher och i en helt avgörande match tror jag lagets stjärnor på nytt kliver fram, och jag tror man visar sig starkast och tar sig vidare från denna jämna matchserien.
Henrique förväntas missa matchen.

Silovs (Unconfirmed) - Skinner (Unconfirmed)

Speltips: 2 (inkl ot och straffar) och jag investerar 2u hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip