Vancouver Canucks - Winnipeg Jets

Goalies: Markström (probable) vs Hellebuyck (probable)

Winnipeg Jets lämnar i natt trygga Bell MTS Center, där man spelat sina 4 senaste match för att i natt ge sig ut på en 4 matcher lång roadtrip. Den inleds i natt med ett möte med ett Vancouver Canucks som verkar kommit ner på jorden igen.

Vancouver Canucks var laget som de flesta hade som jumbolag inför säsongen. Man är i en ombyggnation och när spelare som Sedinbröderna la skidskorna på hyllan så var känslan att laget var för tunt för att hota om slutspel. Med hopp finns i föreningen med många bra drafpick och inte minst svår svenska stjärna Elias Pettersson hade förväntningar på sig. Men jag tror ingen trodde att Elias skulle gå in och dominera i NHL direkt, något han verkligen gjort. Med sin målproduktion har han lett Canucks till en drömstart på säsongen och man slog många topplag de första matcherna. Nu verkar det dock som Canucks kommit ner på jorden och mer normala resultat sett till hur bra man faktiskt är börjar trilla in. Laget står för tillfället på 5 raka förluster och variansen början komma ikapp detta Canucks som överpresterade i början av säsongen.

Winnipeg Jets däremot är ett topplag i ligan och man kommer i år vara med, precis som förra året att slåss om Stanley Cup. Man ser riktigt kompletta ut och har ett riktigt bra lag där man har kvalité på samtliga positioner. Man är först och främst ett otroligt starkt hemmalag där få lag lyckas ta poäng från Jets. Under sina 4 hemmamatcher så tog man 3 vinster och en förlust efter straffar. Den kom senast mot Buffalo Sabres trots att Jets fullständigt körde över Sabres spelmässigt. Men Sabres är i bra form och får mycket puckstudsar med sig vilket hjälpte de att sno poäng från Jets här.

Hur som helst tycker jag Jets sett riktigt stabila ut och maler allt som ofta ner sina motståndare. Man möter i natt ett Canucks som kommit ner på jorden och man saknar fortfarande lagets bästa spelare i Brock Boeser i natt vad jag förstår det som. Formässigt ser Canucks svaga ut och även om Jets styrka främst är på hemmais bör man ha bra chans att ta en ny seger här mot Canucks. Något man lyckats med de senaste 6 mötena med Canucks.

Jag kommer alltså spela

Match: Vancouver Canucks - Winnipeg Jets
Spel: 2
Odds: 1.91
Insats: 4/7u
Bolag: 888sport , LeoVegas , Unibet
Spelstopp: 04:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip