Det mesta går emot nu, liksom spelet igår. Frölunda leder med 2-0 med två minuter kvar att spela, då gör Rögle 2-1, med 45 sekunder kvar av matchen skjuter Frölunda en puck i stolpen mot den tomma kassen och -1.5 går förlorat. Men så är det och det vet vi alla som hållit på med detta ett tag att det är. Ibland flyter allt på bra och ibland känns det som ingenting går ens väg. Men det är trots allt i vår vi sa summera året, ett tag dit och det kommer bli en spännande och händelserikt hockey-år!

Upp på hästen igen! Jag tycker det är ganska svårt att välja sida ikväll då jag tycker samtliga matcher är mer eller mindre jämna drabbningar. Men jag har hittat tre stycken målspel som jag tycker om. Karlskoga-MODO och Västervik-Oskarshamn kommer det komma spel i på twitter men den matchen som kommer att skrivas om i detta inlägg är mötet mellan Västerås och AIK där jag tror på en match med dåligt försvarsspel.

Västerås:
Säsongen har minst sagt börjat tungt för Västerås som vi hittar sist i serien. Man har bara lyckats vinna 2/9 matcher hittills och har en målskillnad på -12. Man har dock hittat formen lite. Men har på de tre senaste matcherna två segrar. I den senaste matchen borta mot Tingsryd blev det dock förlust med 4-2. Men det bra med den matchen var att Christopher Fish var tillbaka och noterades direkt för ett mål. I denna matchen tror jag dock det kan bli en del mål. Det grundar jag på att Västerås defensiv långt ifrån har varit något att hänga upp i midsommarstången, man har hittills släppt in 29 mål vilket blir ett snitt på 3.22 mål per match. Man har ett oerhört svagt boxplay dessutom. Finns risk för Västerås att man släpper in några puckar ikväll mot AIK som har en bra off när det stämmer för dem.

AIK:
AIK måste hitta formen. Man ligger elva i tabellen efter nio spelade omgångar och nu tror jag man börjar bli riktigt stressade. Det är tyvärr för AIK:s del inte mycket som sett bra ut hittills. Även AIK har ett kallt boxplay och det är såklart oerhört jobbigt att veta om när man går in i den spelformen. Matcherna denna säsong har hittills varit ganska målrika. Målsnittet i AIK:s matcher har hittills varit 5.66 mål per match, det är ett väldigt högt snitt, man har framförallt släppt in betydligt fler mål än förra säsongen. AIK har gått ut och sagt att man ska spela denna matchen med mer hjärta och kämparglöd än taktiskt. Så vi får se hur det blir med den biten ikväll, känslan är att det är AIK som bestämmer vad matchen ska sluta ikväll. Kommer dem upp i nivå så tror jag det blir tufft för Västerås, men AIK har oerhört svårt att komma upp i nivå denna säsong så matchen är oerhört oviss.

Match: Västerås-AIK
Spel: Över 5 mål
Odds: @1.93
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg!

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip