För Västerås det väntar match mot AIK under fredagskvällen, och man är ute efter en seger efter den svaga insatsen senast.

Västerås har agerat ojämnt under säsongen då man blandat riktigt bra prestationer med klart sämre. Nu senast var en sådan match då man fick stryk av Östersund med 4-1, och även att man spelade upp sig i den sista perioden så var insatsen inte bra.
Innan dess var det en klart vassare insats då man besegrade topplaget Djurgården med 2-1.

Man har många skickliga spelare i laget i bland annat backarna Jansson, Lindelöf och Gunnarson samt offensiva spelare som Frycklund, Zetterberg och Cheek, så visst finns det bra kvalitet i laget. Man visar det dock inte alltid, men mot ett bortasvagt AIK tror jag man kommer göra en klart bättre match än senast, vilket bör kunna räcka till seger.

AIK tog en 4-1 seger senast men det var mot svagt motstånd i Vita Hästen samtidigt som det var match på hemmais, något man trivs bra med.
På resande fot är man dock inte alls lika framgångsrika då man är ligan svagaste bortalag, och hittills har det bara blivit en seger på tio försök.
Till denna matchen kommer man även med nio raka nederlag på bortais där man senast fick storstryk av Björklöven med 6-2, så man är verkligen iskalla på bortais.

Gynge, Rockwood och Muzito-Bagenda är tre spelare som ska leda laget offensivt, något de gör okej. Den förstnämnda ska dock kunna klart bättre än han visat hittills, och med tanke på hur spelet att ut utanför egen borg lär man återigen få det tufft.

Västerås ska ha bra chans att studsa tillbaka på vinnarspåret direkt efter förlusten senast då ett otroligt svagt bortalag kommer på besök i form av AIK, och jag tror klart mest på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip