Tabellfyran Björklöven gästar sexan Västerås i en högintressant hockeymatch från HockeyAllsvenskan under fredagskvällen.

Västerås har två raka vinster i bagaget och båda med 2-1 efter övertidsspel. Mot Västervik borta räckte det med förlängning, men senast krävdes det straffar då de gästade tabelljumbon Troja/Ljungby på bortais. Tack vare dessa två vinster har VIK hämtat in fyra poäng av sex möjliga och med två matcher färre spelade än motståndarna ikväll så skiljer det bara sex poäng upp till fjärdeplatsen.

Björklöven tar sig an kvällens "toppmatch" med en stor revanschlusta. Umeå-laget har tre raka förluster i bagaget och nu senast föll de något överraskande mot AIK på hemmais med 3-2. Innan det kammade Björklöven endast en av tre poäng när de gästade Almtuna i Uppsala där de förlorade med 5-4 efter förlängning. Nu ställs de mot ett starkt Västerås som är sugna på att ta upp kampen om en topplacering på allvar och frågan är hur "Löven" kan stå emot?

Min idé är att en duktig poängspelare i Västerås-laget ska spelas som producerande spelare.
Spelaren jag syftar på är Marcus Bergman.

Bergman är 29 år och gör sin åttonde säsong i VIK-tröjan och hittills har det blivit 26 poäng på 36 matcher fördelat på sju mål och 19 assists.

SPELTIPS
Marcus Bergman över 0,5 poäng ikväll till 1.72 hos Nordicbet / Betsson är för bra för att inte hugga på.

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip