Västerås och Björklöven ska göra upp för tredje gången i denna högintressanta kvartsfinalen, och här tror jag på hemmaseger.

Västerås öppnade med en 6-1 förlust i den första matchen och där visade Björklöven upp en ruskig effektivitet.
Senast i match två drog man dock det längsta strået då man trots två tappade ledningar kunde trycka in det avgörande 2-3 målet med tio minuter kvar att spela, och spelet såg klart bättre ut.
Efter två inledande bortamatcher vänder man nu hemåt till ABB Arena Nord och under säsongen har man varit klart bättre på hemmais då man bland annat vann 18/26 matcher i grundserien på hemmaplan, och bara HV71 och Modo hade bättre facit.

Ser man på laget så håller även det en hög nivå då man har fin spets i spelare som Frycklund, Zetterberg och Svensson. Det finns även en bra bredd då flera kedjor kan producera framåt, och då man trivs på hemmaplan ska man ses med goda segermöjligheter.

Björklöven slutade fyra i grundserien och då man kom före Västerås fick man således hemmaplansfördel i denna matchserie. Efter förlusten senast har man dock tappat den fördelen, och nu har istället hemmastarka Västerås hemmaplansfördel.
Man har dock gjort det bra på resande fot under säsongen då bara HV71 tog fler poäng under grundserien, så man har absolut vad som krävs för att vinna matchen.

Man har precis som hemmalaget ett väldigt bra lag med spelare som Ottosson, Wiklund, Hutchings, Fitzgerald och Lindgren för att nämna några, men det finns dock fler riktigt bra namn i laget.
Senast sakande man dock Olle Liss som hade problem med en handskada och han förväntas återigen saknas, vilket är ett tungt avbräck då han gjort 40 poäng på sina 51 matcher under säsongen, och trots att man har en bra bredd i laget så bör man få det tufft i matchen.

Västerås var klart bättre på hemmaplan under grundserien och efter segern senast så bör man komma in i matchen med en bra känsla, och då gästerna dras med en tung skada på Liss så väljer jag att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip