Serieledande HV71 gästar Västerås under lördagen, och här tror jag att man har goda chanser att gå segrande ur matchen.

Västerås kommer med fyra raka segrar i ryggen där man nu senast slog serietrean Karlskoga med 4-2, och det tack vare ett bra powerplay då man gjorde tre mål i spelformen.
Man ligger på en femteplats i tabellen och en topp-6 placering lär man lösa, speciellt då man bara spelat 42 matcher, vilket är minst i ligan.

Laget håller en bra nivå då man har flera riktigt bra spelare i laget. Senast saknade man dock Jalonen, Frycklund, Svensson, Grebenshchikov och Arkalov, avbräck som är riktigt tunga och saknas de även här bör man få stora problem, men även med spelarna i laget är man en bit ifrån gästerna.

HV71 leder serien i fin stil och ner till tvåan har man sju poäng, men då också två matcher färre spelade.
Nu senast krävdes det straffar för att slå Mora trots att man vann skotten med 16-41, och siffrorna skrevs till 3-4.
Här bör man ha tagit ett snack om det defensiva spelet då det inte imponerade senast, och det har man sett i flertalet matcher under säsongen.

Offensivt har man dock sett bra ut och det är bara Björklöven som gjort fler mål i ligan.
Spelare som Vesel, Lindbäck, Huhtala, Forsberg och Powell finns i laget och senast gjorde även nyförvärvet Shinkaruk debut och även om det inte blev några poäng från hans klubba så är det en spelare som håller en hög nivå, och här tror jag att man är numret större än hemmalaget.

Västerås gör det bra men senast saknades ett gäng tongivande spelare och då man möter ligans bästa lag HV71 så bör man få det tufft, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip