Dags för tredje matchen mellan Västerås och Karlskoga, och här har gästerna chansen att säkra avancemang.

Västerås ligger riktigt illa till nu då man förlorat de två första matcherna, och här gäller det att vinna, annars är säsongen över.
Nu senast så förlorade man med 5-4 trots att man hämtade upp både 3-0 och 4-1, så det var en tung förlust, speciellt då man släppte in det sista målet med bara åtta minuter kvar.
Man hade dock problem med motståndarnas powerplay då tre av målen kom i spelformen, så här gäller det att hålla sig på isen.

Fördelen i denna matchen är att man får spela på hemmaplan då man gjort det något bättre på hemmais under säsongen.
Man ställs dock mot ett väldigt tufft motstånd i Karlskoga, ett lag man förlorat mot i samtliga hemmamatcher under säsongen, och här tror jag att säsongen tar slut för laget.

Karlskoga tog en 5-4 seger senast vilket innebar att man nu har 2-0 i matcher, något som betyder att man har ett järngrepp om matchserien.
Senast visade man upp ett sylvasst powerplay då man gjorde tre mål i spelformen, och Västerås fick känna på lagets starka offensiv.

Truppen är ruskigt starkt och framåt har man spets i Thorell, Björklund, Immo, Karlsson och Rekonen, men det finns klart fler spelare att nämna.
Man har även en Juel i kassen som gjort en bra säsong.

Nu är det första bortamatchen i matchserien och det är ett litet minus då man gjort sina bästa matcher på hemmaplan. Man vann dock 14/26 bortamatcher under grundserien vilket fortfarande är ett starkt facit, så jag är inte orolig över att man spelar på bortaplan här, och jag tror att man återigen visar sig starkast.

Karlskoga har här chansen att stänga matchserien, något jag tror att man gör, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip