Västerås med tre raka förluster i ryggen tar emot Karlskoga i fredagens enda match i hockeyallsvenskan, och här tror jag gästerna bjuder på tufft motstånd.

Västerås gjorde en blek insats i förlusten mot Södertälje för tre matcher sedan där siffrorna skrevs till 5-0. Därefter har det blivit nederlag med 3-1 mot Östersund samt senast med 2-5 mot Björklöven, så man har verkligen inte rosat marknaden på slutet, och nu väntar tufft motstånd med en stark defensiv.

I laget har man fin kvalitet och man har helt klart trupp nog att ligga bättre till än sjundeplatsen man just nu har. Man har dock ett par avbräck i tunga namn, vilket försvagar laget, och med tanke på formen så blir man för stora favoriter.

Karlskoga ligger på en sjätteplats i tabellen, tre poäng före just Västerås, men med en match mer spelad.
Man kommer från dubbla förluster mot Mora och Modo, två tuffa motståndare, men man har fått med sig poäng i båda matcherna.
Bortspelet har även fungerat utmärkt under säsongen då man vunnit sex av de åtta spelade matcherna, och det har även blivit segrar mot lag som Björklöven och Kristianstad.

Precis som hos hemmalaget saknar man en del spelare, men man har en bra defensiv samtidigt som man har två riktigt bra målvakter, och mot ett Västerås som inte glänst på slutet ska man kunna st upp bra även på bortais.

Västerås har ett bra lag på pappret. Man har dock ett par skador stör samtidigt som man gjort en del bleka insatser på slutet, så jag köper inte alls att man blir klara favoriter, och i mina ögon ska gästerna ha bra chans att få med sig poäng från matchen.

Speltips: 2 hcp +0,5 (samma spel som X2) och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip