Västerås och Mora ska göra upp under fredagskvällen där hemmalaget kliver in som favoriter, men jag tror att gästerna kommer stå upp bra i matchen.

Västerås kommer med fem raka segrar i ryggen där man nu senast slog Tingsryd med 2-3 efter att Roe satt segerpucken med dryga sex minuter kvar av matchen.
I tidigare matcherna har man även slagit HV71 och Karlskoga, så det finns en väldigt bra kvalitet i laget.
Kikar man på tabelläget så ligger man på en femteplats och då man spelat färre matcher än jagande lag så kommer man med störta sannolikhet fixa en plats bland de sex bästa lagen, vilket betyder att man slipper spela åttondelsfinal.

Frycklund, Zetterberg och Wikman är några av spelarna som tillhör de bästa i laget. Den förstnämnda saknades dock senast precis som Hakkarainen och skulle de inte komma till spel påverkar det offensiven rejält, och mot ett Mora som visat att man är ett skickligt lag kan man absolut få bekymmer.

Mora kommer senast från en förlust mot HV71 med 3-4 efter förlängning. Man hade dock 3-1 med kvarten kvar att spela, men man lyckades inte hålla ihop det. Viktig poäng in på kontot dock då man fortfarande har chansen att nå en topp-6 placering. Man går även en hård kamp om sjundeplatsen, något som skulle betyda att man möter tian i åttondelsfinal, vilket gör att man skulle få möta klart svagare motstånd än om man slutar på plats åtta eller nio.

Senast var assistkungen Daniel Ljunggren tillbaka och han stod för en assist i matchen, vilket betyder att han nu gjort 40 assist på 44 matcher.
Utöver honom har man spelare som Persson, Wernblom, Carlsson och Bergkvist för att nämna några, så man har ett skickligt lag, och man har absolut kunnande att få med sig poäng från matchen.

Västerås kommer med bra form samtidigt som man under säsongen visat att man trivs bra på hemmaplan. Här möter man dock ett Mora som är ett skickligt lag och man är absolut tillräckligt bra att störa hemmalaget, något man visat under säsongen då man vunnit båda matcherna lagen emellan, och jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip