Västerås och Södertälje ska göra upp om de tre poängen som ska delas ut, och jag väljer att ta ställning för hemmalaget.

Västerås har inlett serien med två segrar och två förluster. Man öppnade med en 5-2 seger mot AIK som man följde upp med en 3-2 förlust mot Västervik trots en 0-2 ledning tidigt i andra perioden. Sedan mötte man Björklöven hemma och där blev det ytterligare en 2-3 förlust trots att man gör en bra match. Nu var motståndet dock riktigt bra, så resultatet är inget att skämmas för. Senast blev det ”bara” 1-2 mot Mora. Man var det bättre laget i matchen och vann skotten med 16-35.
Truppen är riktigt bra med spelare som Bergman, Younan, Hertzberg och Benker, men listan kan göras längre.

Södertälje har hittills bara vunnit en match och det var senast mot Modo. Man vann matchen med klara 6-2 efter att man gjort fyra mål i powerplay, och där blir det att se upp för hemmalaget. Nu är det bortamatch som gäller och där har man plocket en poäng av sex möjliga, och jag tror det blir svårt att öka den i en sådan här tuff bortamatch.
Det var många spelare som klev fram senast i segermatchen, men Ludwig Blomstrand blev stor matchhjälte med sitt hattrick, vilket banade väg för lagets första seger i serien.

Nu är det hemmaplan för Västerås, och med tanke på det så tror jag segerchansen ska vara väldigt god i matchen

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos 888sport , LeoVegas eller Unibet //TT

This is the stats tab
This is the post tip